NEWVI ANVÄNDER COOKIES PÅ DENNA HEMSIDA.Om du klickar vidare på sidan accepterar du vår användning av cookies.

Min La Roche-Posay-profil

Har du ingen personlig profil hos La Roche-Posay än?

Hjälp mig med mitt lösenord
Ange din e-postadress för att få ditt lösenord

Min email

Ett bättre liv för känslig hud

Vilka primära åtgärder ska vidtas vid behandling av brännskador?

Håll brännskadan under kallt vatten i flera minuter.

Det första råd jag ger mina patienter är att brännskadan ska hållas under kallt vatten i flera minuter. Det begränsar skadans spridning och lindrar smärtan. För att behandla brännskadan på rätt sätt är det viktigt att bedöma djupet av den. Kokande vatten ger mycket smärtsamma brännskador, men de är sällan lika djupa som de skador som orsakas av kokande olja, som kan nå ända ned till den djupa delen av läderhuden. Om brännskadan är djup måste den täckas över med sterila sårvårdskompresser och läkare bör uppsökas.

Hur ska första gradens brännskada behandlas?

Mitt råd till patienterna är att lägga ett sterilt förband med en reparerande creme

Om huden är röd och skadan endast omfattar överhuden (som när du har bränt dig i solen). Detta påskyndar överhudens återuppbyggnad och minskar obehagen. Dessutom är det viktigt att skydda brännskadan från kontakt med irritanta ämnen och att förebygga sekundärinfektioner.

Vad bör man tänka på när brännskadan har läkt?

Huden fortsätter att vara känslig och skör efter en brännskada ...

... och det är därför viktigt att du skyddar den. För detta finns det specifikt anpassade dermokosmetiska hudvårdsprodukter. Om ärret efter en brännskada är rött, tjocknar och kliar bör du uppsöka en läkare. I synnerhet eftersom keloidbildning kan förekomma, vilket både kan vara missklädsamt och ge klåda. Denna typ av ärrbildning kräver särskild behandling. Ärret måste också skyddas från solen med hög solskyddsfaktor.