HUR REGELBUNDEN RENGÖRING AV HUDEN KAN HJÄLPA FET OCH OREN HUD
KAN HJÄLPA MED ATT REDUCERA FET OCH OREN HUD

Article Read Duration 5 min läsning

En av de vanligaste frågorna inom hudvård är: Hur slipper man fet och oren hud? Regelbunden rengöring med rätt produkter är en viktig del av din dagliga vård för fet och oren hud. Det är viktigt att ta bort bakterier, fett och föroreningar som täpper till porerna, både morgon och kväll. Detta främjar hudens naturliga regenerering och reducerar risken för nya utbrott.

VAD ÄR DET FÖRSTA STEGET I EN HUDVÅRDSRUTIN FÖR FET OCH OREN HUD?
RENGÖRING PÅ MORGONEN

Att rengöra huden på morgonen kan hjälpa till att reducera fet och oren hud.

Under natten när vi sover ansamlas talg och döda hudceller på hudens yta, något som kan täppa till porerna och ge perfekta förutsättningar för orenheter att uppstå. Därför är det första steget i din dagliga hudvårdsruting att skonsamt rengöra huden med en milt rengörande produkt. Produkter för oren hud med salicylsyra är ofta effektiva i att rengöra huden. Följ upp morgonrengöringen med en passande creme eller serum som är ämnad för din huds behov. Exempelvis, EFFACLAR Duo(+) som reducerar svåra orenheter (t.ex finnar).

DET ÄR VIKTIGT ATT RENGÖRA FET OCH OREN HUD FÖRE MAN LÄGGER SIG

Hur bidrar kvällsrengöring till att hjälpa reducera fet och oren hud?

Om du inte avlägsnar överflödigt fett, makeup och andra orenheter riskerar du att lämna dina porer tilltäppta över natten. Tilltäppta porer främjar ansamlingar av talg som kan leda till nya orenheter. Din hud förnyar sig naturligt medan du sover. För att ge huden de bästa förutsättningarna för att förnya sig under natten, är det en bra idé att rengöra huden före man lägger sig.

Rengöring i din dagliga hudvårdsrutin

Genom att inkludera rengöring i din morgon och kvällsrutin kan du reducera risken för nya utbrott.

Rengör ansiktet ordentligt varje morgon för att ta bort talg och döda celler och på kvällen för att ta bort makeup och föroreningar. Ta bort smink med rengöringsvatten med miceller på en bomullsrondell och fölg upp med en skummande rengöringsprodukt för att avlägsna oljor och bakterier som trivs i feta förhållanden. Fokusera på din T-zon, runt näsan, hakan och eventuella sprickor där oljor kan samla sig. Rengör i ca. 20-30 sekunder, Skölj av med ljummet, inte varmt vatten. Badda varsamt ansiktet torrt med en ren handduk för ansiktet (inte den du använder för kroppen efter att du har duschat).

Efter rengöring bör du alltid applicera en passande fuktcreme för att bibehålla hudens fuktnivåer.

 

Välj den rätta fuktcremen

Det är viktigt att man väljer rätt fuktcreme som passar din hud och dina behov. Överväg om du har behov för en fuktcreme som passar svåra orenheter (t.ex finnar), igentäppta porer och pormaskar, eller glansig och fet hud.

Bör jag använda produkter med salicylsyra?

Salicylsyra är en ingrediens som effektivt hjälper till att rensa igentäppta porer. Produkter som exempelvis innehåller salicylsyra och LHA kan därför vara bra om du har oren och fet hud. De exfolierande egenskaperna i dessa aktiva ingredienser hjälper till att hålla huden ren.

Nya celler kan dock vara känsliga för effekterna av solljus, så glöm inte att applicera solskydd dagligen när du använder en creme med retinol.

3 EFFEKTIVA PRODUKTER
TILL FET OCH OREN HUD

La Roche-Posay har utvecklat EFFACLAR serien som erbjuder en komplett lösning för alla stadier av fet och oren hud. Nedan kan du finna ett exempel på 3 effektiva produkter från EFFACLAR som kan kombineras i en hudvårdsrutin.

Ta bort smink och smuts med EFFACLAR 3-i-1 Rengöringsvatten som appliceras på en ren bomullsrondell. Denna produkt är berikad med La Roche-Posays thermalska och antioxiderande källvatten, och hjälper att avlägnsa smuts och talg ifrån hudytan och lämnar den ren och fräsch.

Fukta ditt ansikte och massera varsamt EFFACLAR Rengöringsgel in med fingrarna. Massera in skummet i ansiktet och var särskilt noggrann i områden med orenheter. Ingredieser som salicylsyra avlägsnar överskotssoljor och rengör dina porer. Skölj med varmt vatten och torka med en ren ansiktshandduk.

När ditt ansikte är torrt, kan du använda EFFACLAR Duo(+) till fet och oren hud med tendens till svåra och återkommande orenheter. Denna korrigerande fuktcreme reducerar förekomsten av orenheter med en effektivitet ifrån 12 timmar*.

*Instrumentell test, 43 personer.

Klicka HÄR för att hitta allt du behöver veta om fet och oren hud.

För mer information om orsakerna till oren hud klickar du HÄR

Klicka HÄR för mer information om hudvård till fet och oren hud.

VI HAR EN
SERIE ÄVEN FÖR DET

EFFACLAR är en komplett hudvårdsserie med lösningar för alla stadier av fet och oren hud.

VÅRA HÖGA KRAV PÅ PRODUKTUTVECKLING

laroche posay höga krav produkt allergitestad modell närbild

UTVECKLAD MED FOKUSPÅ TOLERANS

Se mer
Våra produkter är utvecklade med respekt för känslig och intolerant hud. Dokumenterad effektivitet och tolerans.
laroche posay våra höga krav nödvändig aktiv mängd produkt huvud

BARA DET NÖDVÄNDIGA,
I RÄTT AKTIV DOS

Se mer
Vi använder oss av skyddande förpackningar och endast de mest nödvändiga konserveringsämnena för att säkerställa en hög tolerans och effektivitet över tid.
laroche posay höga krav känslig hud modell bebis

ANPASSAD HUDVÅRDTILL DE FLESTA BEHOV

Se mer
Vi har produkter anpassade till de flesta behov: Känslig hud, fet eller oren hud, torr hud, försvagad hud, hud med tendens till rodnad, och många fler behov.
laroche posay höga krav skyddad formula produkt huvud

SKYDDANDE FÖRPACKNINGARTOLERANS OCH EFFEKTIVITET

Se mer
Vi använder oss av skyddande förpackningar och endast de mest nödvändiga konserveringsämnena för att säkerställa en hög tolerans och effektivitet över tid.