Gyllene regler

10 tips för en sund och effektiv makeup

Img_10 tips för en sund och effektiv makeup

Att lägga en makeup är inget du kan göra på en höft, och särskilt inte om du har känslig hud. Här är några tips för att din makeup ska bli lyckad.

Rule 1

Rengör huden

Du når inte ett perfekt resultat med din makeup om du inte har rengjort ansiktet ordentligt. Smuts hindrar huden från att andas och makeupen från att sitta länge. Använd en rengöringsprodukt med mild peelingeffekt en gång i veckan.

Rule 2

Använd en hudvårdsprodukt under din makeup

En lyckad makeup börjar med en bra grund, vilket betyder återfuktning. På en återfuktad hud ser en foundation jämnare ut och får mer lyster. Välj en hudvårdsprodukt som är anpassad efter din huds behov: torr, kombinerad, fet, etc.

Rule 3

Dölj ojämnheter

Concealers gör att du kan dölja hudens ojämnheter. Grönt neutraliserar det röda i akneärr, rosacea, nybildade ärr, ytliga blodkärl och rodnad efter laserbehandling. Gult fungerar som motvikt till det blå i ringar under ögonen, åderbråck eller operationsblåmärken. Blandade två och två neutraliserar färgerna varandra.

Rule 4

Jämna ut huden

Börja med att applicera din foundation på fyra punkter: panna, kindben, näsrygg och haka. Fördela den sedan utåt som en creme. Appliceringstekniken är densamma oavsett vilken typ av foundation du använder: creme, flytande eller fast. Applicera med en borste och jämna ut med fingrarna för en naturlig look.

?????????????

Fixera makeupen

Avsluta med ett puder för att fixera concealer och foundation. Detta mattar ner områden som gärna blir blanka, som pannan, hakan och näsans sidor. För att förlänga makeupens hållbarhet, spraya ansiktet på 30 centimeters avstånd med en mineralvattenspray.

Rule 6

Forma ansiktet med rouge

Det här steget ger dig en hälsosam lyster. Applicera rougen mitt på kinderna, lite färg kommer att liva upp din hud.

Rule 7

Lyft fram ögonen

För att öppna upp din blick, applicera ljusa färger på insidan av det undre ögonlocket eftersom de fångar ljuset. Använd de mest intensiva tonerna i ögats ytterkant för sofistikerade, trollbindade ögon. Lite mascara gör din makeup perfekt.

Rule 8

Förstärk ditt leende

Börja med att följa dina läppars konturer med en läppenna för att definiera deras form. Läppennan hindrar läppstift från att flyta ut och hjälper det att hålla bättre. Välj en nyans nära den hos ditt läppstift. Applicera ditt läppstift från läpparnas mitt och ut mot kanterna. För ytterligare glans, lägg på lite läppglans.

Rule 9

Rengör dina borstar

För dem som använder borste då de applicerar sin makeup är det viktigt att rengöra dem minst en gång i månaden med en passande rengöringsprodukt. Detta minskar risken för allergier samtidigt som det förlänger borstens liv.

Rule 10

Tvätta bort bort din makeup varje kväll

Det är oerhört viktigt att du tvättar ditt ansikte ordentligt varje kväll för att avlägsna makeup och orenheter som hindrar huden från att andas. Välj rengöringsprodukter anpassade för känslig hud.

    Rekommenderat för dig

    Se alla artiklar