Gyllene regler

4 goda råd för din hud när du vistas i solen

Img_4 goda råd för din hud när du vistas i solen

Solen kan vara skadlig för din hälsa. Därför bör du skydda huden innan du utsätter den för sol. 4 goda råd för att undvika onödiga risker.

Rule 1

Undvik solen mitt på dagen när den är som starkast (mellan kl. 12 och 15)

Applicera solskyddet innan du exponerar dig för solen och i tillräcklig mängd.

Rule 2

Utsätt inte spädbarn eller småbarn för direkt sol.

Om solexponering är oundvikligt, är kläder det bästa skyddet. När barnet har badat och torkat sig med handduk smörj in barnet med en solskyddsprodukt för barn. Solcreme för barn är vatten- och sandresistenta
och syns tydligt när du smörjer in den.

Rule 3

Skydda dig, spädbarn och barn med hatt, T-shirt och solglasögon med UV-filter

Alla typer av kläder ger inte likvärdigt skydd: effektiviteten beror på vad kläderna är tillverkade av för tyg. Det finns tillverkare som har utvecklat specifika UV-beständiga kläder med hjälp av olika tekniker: mycket tätt vävda fibrer eller tyger som behandlats med solfilter. Svarta kläder skyddar bättre än vita. Fukt minskar skyddets effektivitet.

?????????????

Använd tillräckligt stor mängd solskyddsprodukt

”Två lager är bättre än ett”. Glöm inte bort öronen, nacken och fötterna.
Smörj in dig varannan timme eller efter bad eller kraftiga svettningar (oavsett om produkten är vattenresistent). Solskyddsprodukter finns i många olika former (creme, spray, gel, lotion, stift) så att alla ska kunna hitta sin favorit. Det är faktiskt bevisat att det är troligare att du smörjer in dig oftare om du gillar den form av produkt som används. På så sätt gynnar ett brett utbud skyddseffektiviteten.

    Rekommenderat för dig

    Se alla artiklar