Gyllene regler

5 steg för att ta hand om ditt hår

Img_5 steg för att ta hand om ditt hår

För att bevara ditt hår friskt och vackert är det viktigt med bra hårvårdsrutiner. Ditt hår och din hårbotten behöver skonsam vård.

Rule 1

Rätt temperatur

Se till att vattnet har rätt temperatur när du tvättar håret. Det ska vara ljummet, så att det inte påfrestar hårbotten. Dessutom är det viktigt att du sköljer håret noga efter tvätt, så att inga spår av shampo eller hårvårdsprodukter lämnas kvar.

Rule 2

Extremt milda hårvårdsprodukter!

När du använder hög värme för att torka och föna håret eller tvättar det med starkt shampo kan håret ta skada och blir skört. Använd ett milt shampo som är skonsamt mot din hårbotten och använd låg värme om du torkar eller fönar håret.

Rule 3

Låt håret andas!

Ditt hår behöver andas. Ha det inte stramt uppsatt i många timmar i sträck. Du kan i stället växla mellan att ha håret utsläppt och uppsatt under dagen. Använd inte heller mössa, keps eller hatt under långa perioder.

Rule 4

Massera hårbotten

Massage är inte bara skönt för kroppen. Det kan också göra underverk för ditt hår. När du tvättar håret kan det vara bra att massera hårbotten i 2 till 3 minuter, utan att för den skull gnugga alltför hårt. Massagen stimulerar blodcirkulationen och är avslappnande för hårbotten.

Rule 5

Undvik stress!

När du mår bra mår ditt hår också bra! Välbalanserad kost, regelbunden träning och god nattsömn är några viktiga saker som bidrar till ett vackert hår. Kanske kan du testa yoga för att minska den skadliga stressnivån i ditt liv?

    Rekommenderat för dig

    Se alla artiklar