• Start>
  • Fondation La Roche-Posay: beviset på vårt engagemang tillsammans med dermatologer

Rekommenderas av över 25 000 dermatologer.

Fondation La Roche-Posay: beviset på vårt engagemang tillsammans med dermatologer

Att skapa terapeutiska komplement, fortbildning, att inrätta ett nätverk för ”cosmetovigilance” osv: att stödja dermatologer i deras dagliga arbete är en del av vårt DNA. År 1995 beslutade vi att ta detta synsätt ännu längre genom att hjälpa dem i deras forsknings- och kunskapsdelning. Denna önskan ledde till skapandet av Fondation La Roche-Posay som, under överinseende av La Fondation de France, främjar arbetet som utförs av dermatologispecialister inom vetenskap och socialt ansvar i hela världen.

Vi stödjer unga forskare inom dermatologi

Fondation La Roche-Posays främsta verksamhetsområde är vetenskapligt. Vi delar ut priset ”Research Prize” som syftar till att belöna och finansiera innovativt arbete av unga forskare inom dermatologi på fyra kontinenter. Efter utvärdering av oberoende experter presenteras de utvalda projekten eller publikationerna för en vetenskaplig kommitté av dermatologiexperter, som beviljar stipendier till de mest lovande sökanden. Vi är därför glada och stolta över att hittills ha stött fler än 130 forskare och dermatologer runt om i världen.

Vi uppmuntrar till socialt ansvarstagande initiativ inom dermatologi

Fondation La Roche-Posays andra, mer samhällsbaserade verksamhetsområde tar konkret form genom i synnerhet initiativet ”Dermatologist from the heart” (hudläkare från hjärtat). Initiativet lanserades i Frankrike 2011 och består av att tillhandahålla stöd till socialt ansvarsfulla insatser av dermatologer som arbetar för att förbättra sina patienters livskvalitet. Programmet beviljar stipendier till ett värde av 10 000 euro. Knappt ett tiotal länder har redan anslutit sig till projektet. I samarbete med Fondation La Roche-Posay hjälpte ”Dermatologist from the heart”-initiativet hudläkaren Andrew Krakowski vid Radys barnsjukhus i San Diego, Kalifornien, att utveckla MissionSkin.org, en webbplats som sammanför patienter med specialister inom kutan rekonstruktion.

Titta på vår video av detta projekt: