Tre frågor till en expert

När mörka ringar under ögonen är väldigt framträdande använder jag en gul concealer

Img_När mörka ringar under ögonen är väldigt framträdande använder jag en gul concealer

Mörka ringar under ögonen kan orsakas av ökad pigmentering (brunt utseende) eller de underliggande blodkärlen (blåaktigt utseende). De ger ansiktet ett trött utseende och är ofta ovälkomna. Hur korrigerar du dem? Råd från en hudläkare.

1. Vilka är makeupprinciperna för mörka ringar under ögonen?

Du arbetar nära ögat, vilket innebär att det finns en ökad risk för irritation och allergier.

Du måste ta detta i beaktande när du väljer makeup och makeupborttagningsprodukter. Intrycket av mörka ringar betonas ofta av en hålighet som framhäver skuggorna. Makeup används för att korrigera de mörka ringarna eller ljusa upp området. Slutmålet är att lyfta fram ögonen, särskilt om ögonmakeup också appliceras (ögonbryn, ögonlock, fransar).

2. Vilka råd brukar du ge när du använder makeup på mörka ringar under ögonen?

Vanligtvis är en korrigerande foundation tillräckligt rik på pigment för att helt och hållet täcka svaga ringar under ögonen.

Jag väljer en nyans som är ljusare än ansiktet för att lysa upp det här området. När de mörka ringarna är väldigt betonade applicerar jag en gul concealer före foundation . Det neutraliserar pigmentfläckar på gyllene hud eller blåaktiga nyanser. För ljus hud väljer jag en concealer i ljus beige.

3. Kan andra ojämnheter korrigeras med samma principer?

Absolut. För att neutralisera en blåaktig ton använder vi dess komplementfärg, gul.

Att neutralisera innebär att få hudens blå skiftning att försvinna Meningen är inte att lägga till en gul skiftning. Förutom till mörka ringar kan du använda det till att kamouflera blåmärken eller missklädsamma blodkärl på benen. På hud i gyllene toner kan gult också neutralisera rodnad orsakad av rosacea eller angiom.

    Rekommenderat för dig

    Se alla artiklar