Bevisad effekt. Kliniskt påvisad tolerans


La Roche-Posay:
bevisad effektivitet, kliniskt beprövad tolerans

Effektivitet och säkerhet: dessa två ord sammanfattar filosofin bakom alla våra formuleringar, oavsett om de är patenterade innovationer som dag efter dag visar den obegränsade läkande potentialen hos La Roche-Posays thermalska källvatten eller hudvårdsprodukter som har blivit världskända riktmärken inom dermokosmetika. Vi söker ständigt den perfekta balansen mellan optimal effektivitet och toleransresultat och formulerar alla våra hudvårdsprodukter i linje med en unik formuleringsmetod.

Ständigt förnyade bedrifter inom formulering

La Roche-Posays dermatologiska laboratorium har två mål: vår hudvård måste kunna effektivt möta behoven hos personer med känslig hud, samtidigt som den garanterar optimal tolerans för att förbli skonsam för alla hudtyper, även känslig hud. Denna uppgift skulle vara omöjlig utan ”männen och kvinnorna vid La Roche-Posay som genom sitt engagemang och talang kan förvandla varje teknisk utmaning till en framgång”, som vi påminns av Muriel Bayer-Vanmoen, internationell chef för hudvårdsutveckling.

Skapandet av en hudvårdsprodukt innebär alltid en ny utmaning som mobiliserar våra team under nästan två år från den tidpunkt då en aktiv ingrediens har valts. Tre vägledande principer styr utvecklingen under varje skede av arbetet: ett strikt urval av råvarorna, en hög koncentration av den huvudsakliga aktiva ingrediensen och en strömlinjeformad formulering som skyddas av ett optimerat konserveringssystem. Under denna utvecklingsfas genomgår formuleringen en rigorös serie toleranstest vid normal användning. Om formuleringens tolerans under dessa tester inte är acceptabel (vad gäller allergier eller komfort) börjar våra laboratorier om från början med formuleringen.

La Roche-Posays innovation: hudvård i en glasburk

Vi erbjuder en hudvårdsprodukt med en strömlinjeformad formulering som vanligtvis kräver en förpackning som isolerar produkten från luft, ljus och huden. För första gången sedan det grundades för fyrtio år sedan har La Roche-Posays dermatologiska laboratorium idag lyckats utföra en formuleringsbedrift som är resultatet av en teknisk, emotionell och sensorisk expertis:  NUTRITIC INTENSE RICHE , djupverkande nutri-rekonstitueringscreme i en glasburk.

Höga krav i nivå med kraven hos känslig hud

80 formuleringsförsök: detta är antalet föreslagna galeniska former som våra formulerare ibland behöver för att erhålla den önskade kosmeticiteten. Men vår ihärdighet slutar inte där: en stor del av våra hudvårdsprodukter måste klara gränsen för kliniska studier som utförs i samarbete med hudläkare. Tack vare  dessa studier kan deras effektivitet och säkerhet påvisas – även på känslig hud eller problemhud.

Sist men inte minst strävar vi efter att ge dig en optimal upplevelse av våra produkter genom att arbeta mycket med deras konsistens. Från formulering av den mest omslutande och ljuvliga hudvården för torr hud till mattgörande gelcremer för fet hud uppnår La Roche-Posays formulerare nya formuleringsbedrifter varje gång som ger effektivitet, tolerans och komfort vid applicering för alla hudtyper.