Med lugnande och antioxiderande thermalskt källvatten från La Roche-Posay

La Roche-Posays thermalska centrum: egenskaperna hos ett naturligt källvatten

Img_La Roche-Posays thermalska centrum: egenskaperna hos ett naturligt källvatten

Thermalskt källvatten från byn La Roche-Posay användes i hudvård för första gången 1928 men har varit känt länge för de fördelar som det ger vår hud.

Legenden undergår vetenskapliga test

Det var Bertrand du Guesclin, befälhavaren för Karl den V:s arméer, som sägs ha upptäckt källan vid sin återkomst från de spanska kampanjerna i slutet av trettonhundratalet: hans häst, som hade lidit av eksem, sägs ha dykt ner i vattnet och stigit upp botad för gott. Det är en legend som måste ha haft en kärna av sanning, eftersom kurorten klassificerades 1897 som allmänt intresse efter att ha byggts några årtionden tidigare av Napoleon.

v_small_article-laroche_posay_thermal_centre_01.jpg

Det var först många år senare som denna legend om ett naturligt exceptionellt vatten gradvis har bekräftats av modern vetenskap. Det är det enda thermalska källvattnet i världen som innehåller en sådan naturlig koncentration av selen.

v_small_article-laroche_posay_thermal_centre_03

Ett 100% dermatologiskt spa

Med 8 000 spabesökare per år, varav en tredjedel är barn, är La Roche-Posays thermalska centrum idag Europas ledande thermalska dermatologicentrum för känslig och försvagad hud. I tillägg till  the unequalled properties of La Roche-Posay Thermal Spring Water,   patients there enjoy treatments provided by nine dermatologists who are involved at every stage of the treatment course.

v_small_article-laroche_posay_thermal_centre_04.jpg

Egenskaperna hos thermalskt källvatten från La Roche-Posay,

njuter patienterna där av behandlingar som ges av nio dermatologer som är involverade i varje skede av behandlingen.

År 2009 föresatte sig det thermalska centrumet den nya uppgiften att välkomna patienter som genomgått cancerbehandlingar. Ambitionen är att återställa komfort och rörlighet till hud med ärrbildning och minska de kutana biverkningarna som förknippas med strålbehandling eller kemoterapibehandlingar. Nästan 5 000 personer har redan genomgått denna innovativa efterbehandlingskur efter cancer. En siffra som återspeglar det växande förtroendet hos onkologer för de häpnadsväckande fördelarna med det thermalska källvattnet från La Roche-Posay.

Certifierad exceptionell renhet

Det thermalska källvattnet från La Roche-Posay genomgår i genomsnitt 1 000 tester per år. Syftet är att säkerställa dess kvalitet året runt. Det är så rent att spabesökare uppmuntras till att dricka det vid källan under sin vistelse.


Vattnet har varit officiellt erkänt av den franska staten sedan sextonhundratalet


  • Vid år 1617 var det terapeutiska ryktet för La Roche-Posay thermalska källvatten så gott att Pierre Milon, läkare till Henrik IV och Ludvig XIII, reste till källan för att genomföra de första analyserna.

  • I början av artonhundratalet lät Napoleon Bonaparte, som då var general på hemresa från Egypten, bygga ett thermalskt sjukhus på platsen för att behandla sina soldaters hudsjukdomar.

  • År 1897 blev platsen officiellt erkänd av den franska medicinska akademin.

  • År 1905 öppnades det första thermalska centrumet.

  • År 1913 förklarade officiellt den franska medicinska akademin officiellt La Roche-Posay till en kurort.