#SaveYourSkin

Mycket högt solskydd för dig och dem du håller av
Undersök dina födelsemärken och skydda huden när du befinner dig i solen

Ladda ner ABCDE-metoden

Långa UVA-strålar: en ständigt närvarande och osynlig fara

v_invisible_danger.jpg

Utan att märka det exponeras vi för långa UVA-strålar året om, även kallat passiv exponering. Dessa solstrålar kan färdas genom moln, glas och till och med genom epidermis till dermis

Vilka är effekterna av långa UVA-strålar?

Ju längre UVA-strålarna, desto djupare kan de tränga ner i huden. Ibland orsakar de hudskador som kan bli bestående:

  • Pigmentering och ojämnheter i färg, till exempel graviditetsmask, mörka fläckar och en gråblek hy.
  • Solallergi och intolerans: som med all UV-strålning kan långa UVA-strålar utlösa rodnad, hudfläckar och klåda.
  • Fotoåldrande eller förtida åldrande: huden får minskad elasticitet och blir tunnare, vilket gynnar uppkomsten av rynkor.

Siffror:

UV-strålning träffar jordens yta dagligen: 95% är UVA-strålning och 5% är UVB-strålning. Av dem utgör UVA-strålningen 75 % av den totala strålningen. För optimalt skydd bör ditt solskydd därför vara märkt med logotypen på förpackningen och följa EU:s rekommendationer för solskyddsmedel.

Anthelios XL – med mycket högt skydd

Under nästan 30 år har La Roche-Posays dermatologilaboratorium utvecklat en rad solskyddsmedel anpassade för att skydda alla typer av känslig hud, hos både vuxna och barn. Anthelios sortiment ger dig ett effektivt skydd mot både UVB- och UVA-strålning som är upp till två gånger så högt som det EU rekommenderar. Med Ultralätt Creme 50+ får du ett mycket högt UVB- och UVA-skydd som är ännu högre än den tidigare formuleringen och som också skyddar mot långa UVA-strålar. Allt detta i en ultralätt flytande konsistens som är osynlig på huden.

La Roche-Posay ordineras av
25 000 dermatologer världen över

La Roche-Posay har arbetat med hudläkare världen över i 30 år för att förbättra livet för människor med känslig hud

Ett sortiment som hyllas av experterna

Solskyddsprodukterna i Anthelios finns som creme, lotion, gel och stift vilket ger dig ett brett utbud av konsistenser för både komfort och skydd, utan att kompromissa med toleransen så att du kan använda dem ofta. Anthelios är anpassat för varje hudtyps behov och specifika krav och produkterna säljs i olika storlekar och förpackningstyper och med olika högt skydd (högt skydd SPF 30 eller mycket högt skydd SPF 50+). Kombinationen av högt UVA- och UVB-skydd skyddar mot omedelbara obehagliga effekter av solen, men även mot skador på längre sikt som fotoåldrande.