#SaveYourSkin

Mycket högt solskydd för dig och dem du håller av
Undersök dina födelsemärken och skydda huden när du befinner dig i solen

Ladda ner ABCDE-metoden

Skydda känsliga områden effektivt

v_protect_effectively.jpg

Vår hud är naturligt tunnare på vissa delar av kroppen. Området runt ögonen, öronen, läpparna – vissa områden är känsligare än andra för solens påverkan. Så är också fallet för hudområden som ofta drabbas av eksem eller andra typer av hudreaktioner som herpes.

Ett stift för att skydda ömtåliga områden

Områdena runt ögonen och näsan, ärr och födelsemärken är de känsligaste områdena på kroppen men glöms ofta bort. Om de utsätts för för mycket solexponering är de ofta de första att ge efter för de skadliga effekterna av UVB- och UVA-strålning. För att förhindra att dessa områden utsätts för överdriven solexponering måste de skyddas med en hög solskyddsfaktor. La Roche-Posays Laboratoire Dermatologique har utvecklat Anthelios solstift för utsatta områden SPF 50+

v_protect_effectively_pack1.jpgTa reda på mer om
Anthelios XL Stift SPF50+

Mjukt för läpparna

Läpparna är naturligt ömtåliga eftersom de saknar både hornhinna och talgkörtlar och behöver därför extra skydd. Varje dag utsätts de för yttre stress (UV-strålning, vind osv.) och därför blir huden på läpparna tunnare och mer irriterad över tid. För att bekämpa torrhet och stramande har La Roche-Posays Laboratoire Dermatologique skapat Cicaplast lips för läpparna, utan parfym och parabener, som vårdar läpparna.

Öppna dina ögon

Huden är inte det enda organet som reagerar på UV-strålning. Ögonen och ögonlocken är mycket känsliga områden. För att förhindra bländning och förhindra skador på näthinnan är det lika viktigt att använda CE-märkta solglasögon som att ta på sig solskyddsmedel. Det finns fyra olika kategorier av glas: endast kategori 3 och 4 är lämpliga att använda i starkt solljus som på stranden eller i bergen.

Känslig hud behöver särskild omvårdnad

Atopibenägen hud reagerar kraftigare än annan på miljöfaktorer som kyla, värme, UV-strålning och föroreningar. Denna hudtyp är redan extra ömtålig och är ännu känsligare för de kort- och långsiktiga riskerna med solexponering.

Att applicera rätt solskyddsmedel kan bidra till att förebygga visst obehag.
La Roche-Posays Laboratoire Dermatologique är pionjärer inom solskydd som tar fram hudvårdsprodukter berikade med thermalskt källvatten med antioxiderande och lugnande egenskaper och finns i olika konsistenser för alla typer av exponering och hudtyp, inklusive känslig hud. ANTHELIOS XL Ultralätt Creme 50+ är idealisk för denna hudtyp och ger mycket högt skydd mot långa UVA-strålar i en ultralätt konsistens. Den känns inte på huden och kladdar inte.

Hur kan du skydda din hud mot solen?