Rätt behandling

En dermatologisk behandling i två faser
Huden bör återfuktas flera gånger om dagen (även när inga lesioner finns) för att den naturliga barriären ska återställas och ge skydd mot allergener. Under utbrott minskar kortisonbaserade krämer lesionerna effektivt. Kortinsonkrämer skrivs ut av hudläkare och förbättrar livskvaliteten betydligt för patienter när de används på rätt sätt.

Mjukgörande krämer för att motverka torrhet och återställa hudens naturliga barriärfunktion
Krämerna måste appliceras flera gånger dagligen på områden utan inflammation. De motverkar torr hud och motverkar klåda genom att lugna huden. En daglig rutin med mjukgörande kräm rekommenderas också för att förebygga utbrott av eksem. Applicera krämen även om huden ser frisk ut.

Kortikosteroidkrämer för att stoppa inflammationen
Under utbrott bör man applicera kortikosteroidkräm på de inflammerade områdena för att lindra och minska skadan och klådan. I vissa länder är man tveksam till kortison på grund av biverkningarna: vätskeansamling, sömnstörningar, långsammare tillväxt med mera. Men biverkningarna gäller endast kortikosteroider som tas via munnen. Vid behandling med kräm stannar kortisonet på hudytan. Kortisonkräm ska dock inte appliceras på hud utan lesioner eftersom det gör huden tunnare och kan försvaga den.
Om allergitestresultaten visar att det är lämpligt kan läkaren lägga till en antihistaminbehandling till krämerna.

Ge inte upp behandlingen
Nästan två tredjedelar av de behandlingar som skrivs ut mot eksem används aldrig eller så slutar patienten använda dem för tidigt. Ändå är behandlingarna den mest effektiva lösningen vid svår torrhet och inflammatoriska lesioner.
Rädsla för kortisonkrämer eller att man inte bryr sig om att nya röda fläckar kommer kan leda till kroniskt generaliserat eksem.
Det är viktigt att be om hjälp när du kämpar med att hantera din sjukdom eller om behandlingen inte fungerar.
Hudläkare hjälper människor förstå behandlingen bättre och kan anpassa den så att det blir lättare för dig att följa den.
Var inte rädd för att visa din hudläkare hur du applicerar krämen så att hen kan se till att din teknik är rätt för behandlingen av ditt barns sjukdom.

Botemedlet: en miljö anpassad för vård
Behandlingen innebär att vårdpersonal dagligen administrerar termalskt källvatten. Eftersom behandlingen pågår i tre veckor ger en en verklig möjlighet till förbättring. Sedan La Roche-Posay Thermal Center öppnade 1905 har över 415 000 patienter behandlats. Nu tar centret emot nästan 8 000 patienter per år, och eksem är den vanligaste sjukdomen som behandlas (33 procent av spabesökarna).
Förutom de föreskrivna baden, duscharna och sprejningarna med dermatologisk nytta får patienterna och (och deras följeslagare) möjlighet att umgås med andra och slappna av, vilket är det som stärker motivationen allra mest. Om du har frågor, kontakta din hudläkara.