Ett bättre liv för känslig hud

Workshoppar i korrigerande makeup: en speciell tid där vi kan dela med oss för att hjälpa deltagarna att återfå livslusten

Img_Workshoppar i korrigerande makeup: en speciell tid där vi kan dela med oss för att hjälpa deltagarna att återfå livslusten

Eftersom de syns på utsidan kan hudproblem ibland skada en persons självbild och påverka relationerna till andra människor i både det personliga och yrkesmässiga livet. För att förbättra vardagen för patienter som lider av synbara hudåkommor utvecklades en workshop i korrigerande makeup vid La Roche-Posays thermalska dermatologicentrum genom ett nära samarbete med dermatologer, sociokosmetologer och La Roche-Posays dermatologiska laboratorium. Initiativet har i sin tur inspirerat många sjukhus runt om i världen att erbjuda workshoppar i korrigerande makeup.

v_small_article-corrective_makeup_workshop_03.jpg

Komma till rätta med sitt utseende

Den första workshopen i korrigerande makeup hölls 1994 i byn La Roche-Posay vid Europas ledande dermatologicentrum1 i en thermalsk spamiljö. Detta projekt ingår i en global terapeutisk metod och syftar till att låta patienterna acceptera sig själva igen och bättre hantera sina hudproblem.

Dessa workshops är fritt tillgängliga för spabesökare och riktar sig främst till personer som lider av en rad mycket synliga brister. Socio-kosmetologer lär dem applikationstekniker, hjälper dem att välja en nyans som passar deras hud och diskuterar med dem för att hjälpa deltagarna att må bättre. La Roche-Posays dermatologiska laboratorium stöder detta initiativ på två sätt: genom sin makeuplinje med hög tolerans (ögon, läppar, naglar och foundation), vars produkter – som är anpassad till känslig hud, rik på pigment och enkel att applicera – gör det enklare att sudda ut skavanker, samt genom finansiellt stöd till öppnandet av nya workshoppar runt om i världen.

Återställa självförtroende genom professionell vägledning


Rodnad, aknemärken, efterverkningar av brännskador, biverkningar av cancerbehandlingar, vitiligo, lentigo, osv.
Det är ofta svårt att föreställa sig i vilken utsträckning som uppenbara hudåkommor, hur svåra de än må vara, kan inverka på en persons relationer till andra. Ärren är inte bara fysiska, utan också psykologiska.

Detta är varför workshopparna i korrigerande makeup ges av makeupartister utbildade i psykologi som strävar efter att behandla hela människan, ur både en estetisk och psykologisk synvinkel. Att lära sig korrigerande makeuptekniker för att kamouflera skavanker är ett första steg. Därefter handlar det om att gå ännu längre, att komma till rätta med sitt yttre och återvinna sin kvinnlighet. Dessa workshoppar blir en plats där man kan lyssna, lära och dela med sig och hjälper därför patienter att må bättre, knyta nya sociala band och återfå livslusten.

Denna grundläggande process kan, i vissa fall, kompletteras med enskild eller familjerådgivning hos en klinisk psykolog.

Hittills har 90 workshoppar skapats runt om i världen.

v_logo-corrective_makeup_workshop.jpg

Initiativet har i sin tur inspirerat många sjukhus runt om i världen att erbjuda workshoppar i korrigerande makeup som bygger på modellen som inrättades vid La Roche-Posays thermalska centrum.

Källa: Conseil National des Etablissements Thermaux – Frankrike