ÅTERHÄMTNING FÖR
KROPP OCH HUD

Cancerbehandlingarna är äntligen över, men det är fortfarande viktigt att du tar hand om dig själv under de kommande veckorna och månaderna. Det är bra att fortsätta med den goda hudvårdsrutin som du har haft under behandlingen. Det är helt normalt att känna sig hängig efter behandlingen och att huden fortfarande inte är som tidigare, men bra återfuktning kan hjälpa dig. Huden behöver extra kärlek och omvårdnad under den här tiden eftersom den fortfarande kan vara känslig, torr eller irriterad.


Om du har tappat håret under behandlingen kanske det är annorlunda när det växer tillbaka. Det kan vara rakare, lockigare eller ha en annan textur eller färg än du förväntade dig. Håret blir ofta mjukare och skörare än tidigare, så behandla det varsamt.

JAG NÄTVERKAR
MED ANDRA CANCERPATIENTER

Även om cancerbehandlingens svåraste period är över kan du behöva tid för att återuppbygga din fysiska och känslomässiga styrka. Det är nu en bra tid att fortsätta söka stöd från andra som har levt med cancer för att få ett nytt perspektiv på situationen. Under de senaste åren sker fler av dessa samtal och kontakter på nätet eftersom många delar med sig av sina erfarenheter där. Patientorganisationer kan vara en bra plats att leta rätt på dessa grupper.

VALERIES BERÄTTELSE

"Efter min mastektomi genomgick jag en post-cancer behandling på La Roche-Posay Thermalska Center och jag är mycket nöjd med resultaten: ärret är slätt, smärtan är nästan borta och min arm har blivit lättare och rörligare. Utöver behandlingen var det en fantastisk upplevelse tack vare ett kompetent team som skämde bort oss "


Valérie, 52 år.

HUDVÅRD
FÖR DINA ÄRR

När du känner dig redo kan du påbörja en varsam massagerutin enligt vårdpersonalens anvisningar för att förbättra hudens flexibilitet och komfort. La Roche-Posay Cicaplast Balm B5+ kan hjälpa till att reducera synligheten av ärr.

"CANCERBEHANDLING HANDLAR INTE ENBART OM ATT BEHANDLA SJÄLVA
SJUKDOMEN, UTÖVER
SPECIFIKA CANCERBEHANDLINGAR KAN KOMPLETTERANDE
HUDVÅRD FÖRBÄTTRA DIN LIVSKVALITET OCH HJÄLPA DIG EFTER BEHANDLINGEN"


Prof, Ivan Krakowski
Onkolog och ordförande i AFSOS, den fransktalande föreningen för kompletterande vård inom onkologi