LA ROCHE-POSAY SÄTTER FOKUS PÅ LIVSKVALITET OG ÖVERTYGELSEN OM ATT HUD ÄR MER ÄN BARA HUD

När vi på La Roche-Posay ser hud, ser vi människor. Människor som det för oss är värt att innovera för, och att bry sig om.

1,9 miljarder människor världen1 över har någon typ av hudproblem, motsvarande 1/4 av jordens befolkning. Denna siffra är slående och ändå i stort sett okänd. Fler och fler studier visar att hudproblem kan påverka vår livskvalitet: välbefinnande, självkänsla, sociala interaktioner etc. Med fokus på detta lanserar La Roche-Posay en ny varumärkeskampanj, mer emotionellt driven än någonsin tidigare, just för att öka medvetenheten i frågan och visa att hudproblem, stora som små, påverkar människors liv.

 

ET STORT OG VOKSENDE
FOLKEHELSEPROBLEM

Vår varumärkeskampanj är ett initiativ som vi tagit på oss för att visa omvärlden denna växande folkhälsoproblem, hur hudproblem påverkar människors livskvalitet. Siffrorna talar för sig själva: 165 miljoner barn lider av eksem runtom i världen, 40% av vuxna kvinnor har akne och hälften av alla människor i världen väntas få allergier 20502. I och med en cancerdiagnos uppkommer hudbiverkningar i 8 av 10 fall3. Överallt i världen idag är frågor om hudproblemer en stor, växande och ändå underskattad oro

Studier visar att hudproblem kan förändra ens dagliga liv: brist på sömn, lägre självkänsla, ångest, social fobi. Detta är bara några av de effekter hudproblem som akne eller eksem kan ha enligt de senaste kliniska studierna. År 2020 genomförde La Roche-Posay en exklusiv vetenskaplig granskning för att bättre förstå effekterna av hudproblem på livskvalitet. 16 år efter sin första studie inom ”Quality of Life” (2006) är lärdomarna tydliga: hudproblem går långt utöver bara huden. De kan ha en kraftig inverkan på välbefinnandet, det dagliga livet, samt skol- och arbetsfrånvaro.

La Roche-Posay vill visa på allt ovan, att hud är mer än hud och att hudproblem påverkar livskvaliteten. Hjälp oss att öka medvetenheten och att sprida budskapet.

LA ROCHE-POSAY VILL BIDRA MED
LÖSNINGEN PÅ HUDPROBLEMEN

La Roche-Posay vill demonstrera att dermatologi grundar sig i vetenskap och människor. Banbrytande vetenskap som erbjuder hög tolerans, effektiva och användarvänliga produkter för din hud. Därför har vi samarbetat med 90.000 hudläkare och läkare världen över, och har i och med detta alltid varit i framkant inom hudvetenskap, såsom mikrobiomvetenskap, för att tillhandahålla livsförändrande lösningar. La Roche-Posay har testat och genomfört över 600 kliniska studier världen över på över 100.000 personer mellan 0 och 104 år, på alla hudtyper och även som kompletterande vård (atopisk dermatit, akne, allergisk hud, hud som påverkas av onkologiska behandlingar). När La Roche-Posay utformar produkter är det alltid med det verkliga problemet i åtanke. Denna besatthet för användbar innovation är det som drivit La Roche-Posay i över 40 år.

Vi på La Roche-Posay vill vi erbjuda ett bättre liv för alla de med känslig hud. Några av våra främsta hjältar, nya som gamla, har du kanske hört talas om: 

Cicaplast Balm B5: En SOS-kräm som är en lugnande, stärkande och skyddande balm till alla hudtyper med försvagad eller irriterad hud 

La Roche Posay Thermalskt Källvattenspray: Lugnande och antioxiderande. Anpassad för känslig hud. Till ansikte och kropp. Lämplig för bebisar, barn och vuxna.

TOLERIANE Dermallergo Creme: Ansiktskräm till känslig och intolerant hud som är testad på allergisk hud. Produkten reducerar hudens obehag, är intensivt återfuktande och lugnande.

TOLERIANE Dermallergo Eyes: En intensivt lugnande ögonkräm till känslig och intolerant hud som är testad på allergisk hud. Minskar obehag i huden runt ögonområdet och verkar intensivt återfuktande och lugnande.

Toleriane Sensitive Creme: En parfymfri, fuktgivande och lugnande kräm för känslig hud som ger upp till 48 timmars intensiv fukttillförsel till huden och stärker hudbarriären.

Effaclar Duo (+): Vår hjälte till de med fet och oren hud med tendens till svåra och återkommande orenheter såsom finnar. Effaclar Duo (+) är en korrigerande fuktcreme till ansiktet med effektivitet från 12 timmar4.

Effaclar H Iso Biome Creme: En fuktkompenserande och lugnande ansiktskräm till fet och oren hud som är försvagad på grund av uttorkande medicinsk behandling.

Hyalu B5 Serum: Effektivt serum utvecklat för rynkor och hud som saknar fyllighet. Reducerar rynkor, ger huden mer fyllighet och lyster. Återfuktar och stramar upp huden. 

Lipikar Balm AP+M: Kroppskräm som kan användas från första dagen i livet. Till mycket/extremt torr hud samt till hud med tendens till kliande orsakat av torrhet. Anpassad för känslig och irriterad hud samt hud med tendens till atopi.

Anthelios UVMune Ultralet Creme SPF50+: Vår solskyddsfavorit med mycket högt UVA- och UVB-skydd för ansiktet och ögonområdet i en ultralätt kräm. Extra vattenresistent, svettresistent samt sandresistent som passar alla hudtyper.

LIVSFÖRÄNDRANDE LÖSNINGAR
#1 NÄR MIKROBIOMEVETENSKAP HJÄLPER

Under de senaste nästan tio åren har mycket forskning gjorts inom detta nya område, vetenskapen om mikrobiom. Obalansen i hudens mikrobiom beror på en brist på mångfald av olika bakteriearter och mikroorganismer på huden. Denna brist på mångfald kan förknippas med hudproblem med tendenser till akne och atopi.

Genom våra studier av hudens mikrobiom har vi lärt oss att om mikrobiomets ekosystem är i balans upplevs huden mer behaglig. Om den är i obalans kan obehag uppstå eller förvärras.

Vårt uppdrag på La Roche-Posay är att tillhandahålla livsförändrande hudvård till personer med känslig hud. I detta syfte har vi forskat frenetiskt inom mikrobiomvetenskap och har som resultat utvecklat en ny ingrediens, Aqua Posae, som odlas i vårt thermalska källvatten. Aqua Posae arbetades in i vår produkt och resultatet överträffade alla våra förväntningar: mikrobiomet hamnade i balans och balansen bevarades också bättre.


Därför har La Roche Posay lanserat en serie av produkter som är baserade på mikrobiomvetenskap varav vissa redan nämnts ovan:

La Roche Posay Thermalskt Källvatten. Det thermalska källvattnet verkar antioxiderande och har en lugnande och uppfriskande effekt på känslig hud. Den lugnande effekten har dokumenterats vid dermatologiska tester.

 För mycket torr hud och hud med en tendens till atopi har La Roche-Posay lanserat den senaste innovationen Lipikar Balm AP+M Den modifierade formuleringen av vår ikoniska produkt för hud med en tendens till atopi innehåller microresyl, en ny ingrediens som hjälper till att balansera hudens mikrobiom. 

För torr och känslig hud har vi Toleriane Sensitive Creme en prebiotisk kräm som återfuktar huden i 48 timmar. Krämen innehåller niacinamider och glycerin, vilket hjälper till att lugna huden.

LIVSFÖRÄNDRANDE LÖSNINGAR
#2 LÅT INTE OREN HUD STOPPA DIG

Ett annat viktigt ämne för oss på La Roche-Posay är akne. Vi vet att 40% av vuxna kvinnor5 och 80% av alla tonåringar6 sliter med akne. Detta har enorma konsekvenser för deras välbefinnande och vardag. De allra flesta med akne upplever en minskad livskvalitet och 7 av 10 upplever ett lägre självförtroende på grund av detta hudtillstånd. 

Livskvaliteten kan påverkas på många olika sätt: depression, ångest, sömnsvårigheter och mycket mer7. Vi vill sprida budskapet om att akne aldrig ska få påverka ens självförtroende i livet. 

För att ytterligare hjälpa till har La Roche-Posay ett starkt fokus på att kontinuerligt utveckla vår expertis inom detta område, samtidigt som vi alltid säkerställer kliniskt dokumenterad produkteffektivitet och tolerans. Vår stjärnprodukt, Effaclar Duo (+), har just detta. Speciellt formulerad för vuxna och tonåringar med fet hud som har en tendens till akne, minskar denna fuktgivande kräm synliga fläckar, kontrollerar glans och hjälper till att minska uppkomsten av märken.
 

REF.

1) Hay RJ, Johns NE, Williams HC et al. The global burden of skin disease in 2010: an analysis of the prevalence and impact of skin conditions. J Invest Dermatol 2014; 134:1527–34
2) WHO Estimation. GA2LEN. “Does rhinitis lead to asthma?” General practitioner. Brochure 2007.
3) Charles C., et al. March 2013. Impact of cutaneous toxicity associated with targeted therapies on quality of life. Results of a longitudinal exploratory study. Bulletin du Cancer. Vol. 100 N 3.
4) Instrumentell test, 43 personer.
5) The prevalence of acne in adults 20 years and older. J Am Acad Dermatol. 2008 Jan;58(1):56-9. Epub 2007 Oct. 22.
6) 2002 CHU Claude Huriez France / Dimension Baromètre dermatologist follow-up 2008 Fr – Germany – It – Spain.
7) Quality of life, anxiety prevalence, depression symptomatology and suicidal ideation among acne patients in Lithuania. J Eur Acad Dermatol Venereol. 2017 Jul 14, Lukaviciute L, Navickas P, Navickas A.