TORR OCH IRRITERAD HUD

För att återuppbygga hudbarriären hos torr hud är det viktigt att den återfuktas ordentligt. Här är några rekommendationer som bör följas dagligen för att göra huden silkeslen och mjuk .
Här är några rekommendationer som bör följas dagligen för att göra huden silkeslen och mjuk.

Torr hud: Återställ fuktighetsnivån för att bli av med stickningar och stramhet


Hud som är torr eller till och med mycket torr är naturligt skör och lättirriterad. Torr hud orsakar obehag, såsom stickande och stramande känslor. På torr kroppshud uppstår också sprickor och linjer på olika ställen som har en tendens att flaga. Dessutom blir rynkor mer synliga. Notera: det finns många olika typer av torr hud. Det finns genetiskt torr hud, torr hud hos atopiska människor, vintertorr hud, akut torr hud som orsakats av olämpliga rengöringsprodukter etc.

Uppkomst: En förändring i hudbarriären


Torr hud beror på en förändring i hudbarriären. Det kan vara av genetiska skäl eller orsakas av en stor mängd faktorer, särskilt miljöfaktorer. Hur går det till när hudbarriären förändras? Allt färre lipider produceras på hudens yta. Som en följd av detta blir hudbarriären mer och mer ojämn. Överhudens celler förlorar sin förmåga att binda vatten som då avdunstar. Då blir huden torr och känns obehaglig med en känsla av stramhet. Den blir narig och sprucken, vilket gör att yttre ämnen som orsakar klåda lättare kan penetrera huden.

Creme anpassad till torr hud bör användas dagligen


Fuktighetsgivande cremer för kroppen är A och O i kampen mot torr hud. De hjälper till att återställa hinnan av fett och fukt och gör därmed huden vackert slät och silkeslen. Dessa cremer bör användas dagligen, särskilt efter duschen. Creme för torra händer bör användas flera gånger om dagen, speciellt under vintermånaderna. För att bevara dina händers fuktighetsnivå rekommenderar vi att du:

- Använder milda produkter som inte är för påfrestande för huden (tvålfri gel eller flytande tvål rik på lipider)
- Väljer att ta en dusch eller ljumna bad
- Varsamt klappar med handduken istället för att gnida dig torr
- Dricker tillräckliga mängder med vätska
- Håller en hälsosam luftfuktighetsnivå hemma
- Se till att temperaturen i ditt sovrum är 19°C eller lägre

Kontakt en dermatolog hvis du vil ha mer informasjon.

VÅRA HÖGA KRAV
FÖR PRODUKTUTVECKLING

laroche posay höga krav produkt allergitestad modell närbild

UTVECKLADE MED FOKUS
PÅ TOLERANS

Se mer
Våra produkter är utvecklade med respekt för känslig och intolerant hud.
Dokumenterad effektivitet och tolerans.
laroche posay höga krav skyddad formula produkt huvud

SKYDDANDE FÖRPACKNINGAR
TOLERANS OCH EFFEKTIVITET

Se mer
Vi bruker beskyttende emballasje og kun de mest nødvendigste konserveringsmidlene for en høy toleranse og effektivitet over tid.
laroche posay våra höga krav nödvändig aktiv mängd produkt huvud

ENDAST DET NÖDVÄNDIGASTE
I RÄTT AKTIV KONCENTRATION

Se mer
Våra produkter är utvecklade i samarbete med dermatologer och innehåller endast de mest nödvändiga ingredienserna i rätt aktiv koncentration.
laroche posay höga krav känslig hud modell bebis

ANPASSAD HUDVÅRD
TILL DE FLESTA BEHOV

Se mer
Vi har produkter anpassade till de flesta behov: känslig hud, fet och oren hud, torr hud, försvagad hud, hud med tendens till rodnad och många andra behov.

KÄRA
LÄSARE

Informationen som visas här är endast avsedd som allmän utbildning och bör aldrig ersätta professionell medicinsk rådgivning. Har du medicinska frågor, bör du alltid söka råd från en kvalificerad vårdgivare.