KÄNSLIG HUD
LÖSNINGAR

Article Read Duration 5 min läsning

Känslig hud kan exempelvis upplevas som att det känns som att det bränner, sticker, kliar eller svider i huden som en reaktion på interna och externa utlösande faktorer. För att ta hand om känslig hud kan det anbefallas att använda minimalistiska och lugnande produkter med aktiva ingredienser. Vilka produkter rekommenderar vi för känslig hud? Vi rekommenderar våran TOLERIANE Ultra serie, med aktiva ingredienser som lugnar känslig hud:


• Neurosensine Sheasmör
Thermalsk Källvatten

Om du har hud med tendens till akne, så rekommenderar vi våran EFFACLAR serie, som är utvecklad för fet och oren hud. Ifall rynkor och åldrande hud är dina främsta hudbekymmer, så kan du fundera på att prova våran serie HYALU B5, med hyaluronsyra för känslig hud som återfuktar och ger fyllighet.

VAD ÄR KÄNSLIG HUD?

Innan vi tittar på de bästa tillgängliga lösningarna ska vi förtydliga vad som egentligen menas med känslig hud. Många upplever att dem har känslig hud, ett tillstånd som kan kännetecknas av att huden känns stram, att det sticker, bränner, eller känns som det kliar. Känslan kan finnas där hela tiden, men den kan också orsakas av externa och interna faktorer.

VAD ORSAKAR KÄNSLIG HUD?

Såväl externa som interna faktorer kan ha en inverkan

Grundorsaken till känslig hud anses vara alltför känsliga nervändar i huden som skickar ut obehagssignaler som ett svar på ofarlig stimulans, som vindar eller temperaturförändringar. Orsaker till känslig hud can i grunden delas upp i externa och interna faktorer:

  1. Externa faktorer: föroreningar, temperaturförändringar, förändringar i hudens pH, UV-exponering, m.m..
  2. Interna faktorer: stress, starka känslor, hormonförändringar, m.m.

Klicka HÄR för att läsa mer om orsakerna till känslig hud

KÄNSLIG HUD KAN SE HELT NORMAL UT ÄVEN OM DEN KÄNNS ÖVERKÄNSLIG OCH OBEHAGLIG

Något som är frustrerande med känslig hud är att läkare ofta säger att huden är 'normal', då den inte uppvisar några synliga tecken. Därimot kan en skicklig dermatolog (hudläkare) ofta känna igen de tecken som karakteriserar känslig hud och därmed kunna rekommendera specifik hudvård.

Har du känslig hud? 

SÅ HÄR KAN MAN LUGNA KÄNSLIG HUD 

Vilken är den bästa ansiktsvården för känslig hud?

Nu när du är medveten om den känsliga hudens egenskaper och dess orsaker kan vi gå vidare till hur man lugnar känslig hud med hjälp av riktig hudvård.

 

Bör jag välja ”naturliga” produkter för att vårda känslig hud?

Bör du undvika apotek och i stället välja helt naturliga eller ekologiska märken? Naturliga produkter betyder väl att de är välanpassade för känslig hud, eller hur? Nej, inte nödvändigtvis.
Bara för att något är naturligt betyder det inte att det passar känslig hud. Om du har känslig hud så rekommenderar vi dermokosmetisk hudvård som är formulerad med ett minimum av ingredienser som har blivit kliniskt dokumenterade att dem kan lugna tecken på känslig hud, samtidigt som dem reducerar hudens känslighet över tid.

 

Rekommenderat av dermatologer

La Roche-Posay erbjuder dermokosmetisk hudvård till känslig hud, som är rekommenderat av och utvecklad tillsammans med dermatologer. Våra mest rekommenderade produkter för känslig och intolerant hud finner du i serien TOLERIANE Ultra. Toleriane serien är formulerad med ett minimum av ingredienser som är valda för att omedelbart lugna huden, samtidigt som den aktivt reducerar hudens känslighet. Alla Toleriane produkter är hypoallergena.

AKTIVA INGREDIENSER SOM LUGNAR KÄNSLIG HUD

Vilka ingredienser ska du hålla utkik efter?

Vad är viktigt att tänka på när man ska välja hudvård för känslig hud? Det är att anbefalla att ingredienserna i en produkt bör undersökas. Några ingredienser är i synnerhet välämnade för känslig hud, medan ett antal andra ingredienser kan ha en negativ påverkan på just känslig hud. Nedan kan du läsa om ingredienser som antingen har lugnande egenskaper eller som skyddar hudbarriären, vilket båda är fördelaktiga egenskaper för känslig hud.

  • Neurosensine: denna patenterade molekyl hjälper att reducera hudens känslighet och lugna känslig hud.
  • Sheasmör: en naturlig fuktgivande ingrediens med lipider som liknar hudens egna skyddande barriär. Den hjälper till att stärka och skydda hudbarriären mot ett flertal externa faktorer.
  • Thermalsk Källvatten: en unik och naturlig ingrediens som används i världens största termiska dermatologicenter. Med sitt unika mineralinnehåll, rikt på selen, ger den en lugnande och antioxiderande effekt på känslig hud.

TOLERIANE Dermallergo Creme serien hjälper till att lugna känslig hud och omedelbart reducera obehag.

Ännu bättre, genom att stärka hudbarriären hjälper Toleriane Ultra även till att stärka hudens naturliga försvar. Hela Toleriane Ultra serien har testats på allergisk hud.

Klicka HÄR för en komplett hudvårdsrutin för känslig hud

HUDVÅRD FÖR KÄNSLIG HUD

MED TENDENS TILL AKNE HOS VUXNA

Likaså att många har känslig hud, så upplever en allt större antal av vuxna människor en tendens till akne. Dermatologer får ofta frågan: vilken hudvård ska vuxna med hud som har tendens till akne använda? La Roche-Posay har utvecklat EFFACLAR serien, som består av hudvårdsprodukter för vård av hud med tendens till akne.

Letar du efter en fuktcreme för fet eller oren hud som kan hjälpa dig reducera orenheter (t.ex. finnar)? EFFACLAR Duo(+). Denna produkt hjälper till att reducera synligheten på orenheter och göra dem mindre röda, och har en effektivitet på 12 timmar*.
*Instrumentell test, 43 personer

ANTI-AGE HUDVÅRD FÖR KÄNSLIG HUD

Hos La Roche-Posay tror vi på att hudvårdsprodukter inte ska behöva kompromissa på effektivitet för att vara lämplig för känslig hud. Detta gäller även för våra anti-age produkter.

Hyaluronsyra för känslig hud

HYALU B5 kombinerar två typer av hyaluronsyra (hög- och lågmolekylärvikt), som är anpassade för behoven hos känslig hud. Med lugnande vitamin B5 samt madecassoside för hud med rynkor och förlust av fasthet. Serien innehåller både ett serum och en ansiktscreme.

Klicka HÄR för att se vilken makeup du kan använda för känslig hud

För en komplett hudvårdsrutin för känslig hud, klicka HÄR

VI HAR EN
SERIE ÄVEN FÖR DET

Produkter ifrån ROSALIAC serien hjälper till att lugna känslig hud som har en tendens till rodnad. Denna hudvårdsserie innehåller både rengöringsgel, serum samt även en creme med UV skydd.

VÅRA SÄKERHETSFÖRPLIKTELSER

laroche posay höga krav produkt allergitestad modell närbild

UTVECKLADE MED FOKUSPÅ TOLERANS

Se mer
Våra produkter är utvecklade med respekt för känslig och intolerant hud. Dokumenterad effektivitet och tolerans.
laroche posay våra höga krav nödvändig aktiv mängd produkt huvud

BARA DET NÖDVÄNDIGA,I RÄTT AKTIV DOS

Se mer
Våra produkter är utvecklade i samarbete med dermatologer och innehåller endast de nödvändiga ingredienserna i rätt aktiv dos.
laroche posay höga krav känslig hud modell bebis

ANPASSAD HUDVÅRDTILL DE FLESTA BEHOV

Se mer
Vi har produkter till de flesta behov: Känslig hud, fet och oren hud, torr hud, försvagad hud, hud med tendens till rodnad, och många fler behov än så.
laroche posay höga krav skyddad formula produkt huvud

SKYDDANDE FÖRPACKNINGTOLERANS OCH EFFEKTIVITET

Se mer
Vi använder skyddande förpackningar och endast de mest nödvändiga konserveringsämnena för att bevara en hög tolerans och effektivitet över tid.

LÄS MER OMVAD KÄNSLIG HUD ÄR