DEN BÄSTA HUDVÅRDSRUTINEN
FÖR KÄNSLIG HUD

Article Read Duration 7 min läsning

När du har känslig hud är det viktigt att veta vilka produkter din hud tolererar. La Roche-Posay specialiserar sig i att utveckla produkter till känslig hud. Det är också viktigt att använda en hudvårdsrutin som är anpassad till känslig hud:

 

• Rengör huden försiktigt med micellärvatten för att undvika kontakt med hårt vatten och avlägsna makeup utan att gnugga
• Lugna huden genom att använda källvattenspray
• Applicera en fuktcreme som är speciellt framtagen för känslig hud
• Skydda känslig hud mot föroreningar och UV-strålning
• Ge känsliga områden som ögon och läppar lite extra omsorg
• Sök efter hypoallergen makeup som är testad på känslig hud eller hud som har en tendens till allergi

VILKEN FUKTCREME OCH HUDVÅRDSRUTIN ÄR BÄST FÖR KÄNSLIG HUD?

Undrar du vilken fuktcreme som passar den känsliga huden i ansiktet? Känner du dig osäker på vilken hudvårdsrutin som kan hålla din känsliga hud i schack? Då har du kommit till rätt ställe! Läs vidare om hur du bäst tar hand om din känsliga hud, dina läppar och ögon och få tips om hur du undviker det irriterande stramandet och stickandet i huden.

VI BÖRJAR MED DEN KÄNSLIGA HUDENS TRE HUDVÅRDSREGLER

HUDVÅRDSREGLER

Hudvårdsregel nr 1 för känslig hud

Välj produkter som tolereras av känslig hud. Leta efter stärkande och lugnande ingredienser.

Den som har känslig hud bör försöka hitta rätt produkter. Eftersom känslig hud är extra känslig för tuffa yttre faktorer gäller regeln ”ju mindre desto bättre”. Välj produkter som är särskilt formulerade för känslig hud. De följande ingredienserna är inte en uttömmande lista, men de har antingen en stärkande eller lugnande effekt för huden och hudens barriär:

 • Neurosensine
 • Aqua Posae Filiformis
 • Niacinamide
 • La Roche-Posay Thermalsk Källvatten

Dessutom är våran TOLERIANE Makeup särskilt utvecklat för känslig hud. Läs mer om bästa makeupen för känslig hud.

 

Hudvårdsregel nr 2 för känslig hud

Förpackningen är viktig!

Även produkter med formler designade för känslig hud kan få känslig hud att blossa upp ifall formlen inte är tillräckligt skyddad. Vad beror detta på? Det beror på fenomenet retro-kontaminering, som innebär att partiklar i luften kommer in i förpackningen efter att den har öppnats, vilket kan påverka produktens effektivitet. Dessa mikroskopiska pariklar kan kontaminera de noggrant utvalda produkterna i din dagliga hudvårdsrutin. Om du har känslig hud ska du därför välja tuber snarare än burkar för att minimera risken att formulan kontamineras vid användning.

Helst bör förpackningar som är anpassade för känslig hud vara hermetiskt tillslutna, det vill säga lufttäta, med skyddsventiler för att undvika kontaminering och oxidation. Dessutom bör produkten inte ha någon kontakt med metallkomponenter, eftersom metalljoner kan påverka känslig hud. Ett strålande exempel är TOLERIANE Dermallergo Creme, vars minimalistiska men samtidigt lugnande formula skyddas av en lufttät pumpförpackning.

 

Hudvårdsregel nr 3 för känslig hud

Testa dina hudvårdsprodukter

Det bästa sättet att vara helt säker på att du tål en produkt är att prova den på huden.

När du nu känner du till principerna för att välja ansiktsprodukter till din känsliga hud kan du läsa vidare för att börja sätta ihop din egen rutin.

DEN BÄSTA DAGLIGA HUDVÅRDSRUTINEN FÖR KÄNSLIG HUD

Din 7-stegsguide för att hålla känslig hud i schack

Steg 1:

Skonsam vardaglig rengöring

När du rengör känslig hud ska du tänka skonsamt. Ta hänsyn till hudens naturliga balans genom att använda en pH-neutral makeupborttagning som är speciellt framtagen för att rengöra känslig hud. Dina bästa vänner när det gäller hudrengöring är skonsamma micellärvatten som tar bort alla spår av smuts och luftföroreningar från huden utan att du behöver gnugga eller skölja med hårt vatten, eller en ansiktsrengöring som är specifikt framtagen för den mest känsliga huden, såsom TOLERIANE Dermo-Cleanser.

 

Steg 2:

Följ sedan upp med lugnande källvattenspray

Prova våran La Roche-Posay Källvattenspray. Naturligt lugnande och antioxiderande tack vare sitt unika mineralinnehåll, som är rikt på selen.

 

Steg 3:

Välj en hudvårdsprodukt för känslig hud som uppfyller alla dina behov

Nedan listar vi en rad olika produkter och serier ifrån La Roche-Posay som är välanpassade till olika behov:

 • Överst på listan för känslig hud som är har en tendens till rodnad och att kännas stram, stickande, torr och obehaglig, står TOLERIANE Sensitive. Inte nog med att den stärker hudens yttra skyddsbarriär: Den är också intensivt fuktgivande i upp till 48 timmar. Den dubbla barriären återställs, huden blir intensivt lugnad och känsligheten minskar för varje dag.
 • Hud med tendens till allergi kommer att älska TOLERIANE Dermallergo Creme för dess lugnande och skyddande effekt. Den förstärker hudbarriären hos de mest känsliga hudtyperna och hos hud med tendens till allergi. Med TOLERIANE Ultra kan den hud med tendens till allergi vara redo för vadsomhelst och möta världen!
 • När du vill lugna och svalka känslig hud som kan tendera till rodnad, prova fuktcremerna ROSALIAC från La Roche-Posay.
 • För fet och känslig hud är La Roche-Posays serie EFFACLAR framtagen för att bibehålla fukten samtidigt som den riktar in sig på utbrott och minskar uppkomsten av förstorade porer och glansig, fet hud.
 • Om du vill ha en anti-aging lösning som är anpassad för känslig hud, kör på med HYALU B5 serien, som ger varaktig återfuktning samtidigt som den motverkar rynkor och andra synliga ålderstecken.

Steg 4:

Skydda ömtålig hud mot yttre påfrestningar

När rätt hudvårdsprodukter för känslig hud appliceras på morgonen skyddar de mot dagliga påfrestningar som luftföroreningar och UV-strålning. ANTHELIOS-serien erbjuder ett extra starkt UVA- och UVB-skydd som passar även den mest känsliga huden. Utöver UV-skyddet innehåller ANTHELIOS-formulan antioxidanter som skyddar känslig hud mot de fria radikaler som genereras av luftföroreningar och UV-strålning. ANTHELIOS Ultra har en så lugnande och minimalistisk formula att den till och med kan användas på det känsliga området runt ögonen. Läs vidare för fler lösningar för känsliga ögon.

 

Steg 5:

Var uppmärksam på extra ömtåliga områden runt ögonen och på läpparna

På vissa delar av ditt ansikte, som läpparna och området runt ögonen, är huden extra tunn och ömtålig. Visste du detta? Huden vid ögonkonturen är tio gånger tunnare än huden i resten av ansiktet! Var därför noga med att välja produkter som är särskilt framtagna för detta område.

 • För att rengöra känsliga ögon ska du använda en särskild ögonmakeupborttagning, eller en bomullsrondell för vardera öga som fuktas med micellärvatten som avlägsnar ögonmakeupen utan att du behöver gnugga. Till känsliga ögon kan du överväga rengöringsprodukter som är anpassade för känsliga ögonområden och som respekterar pH-värdet i tårkanalen, som till exempel PHYSIOLOGICAL Ögonmakeupremover.
 • Följ detta med en mild creme som tolereras väl av huden, till exempel TOLERIANE Dermallergo Eyes, som omedelbart lugnar det känsliga ögonområdet.

Steg 6:

Ta hand om nariga läppar

Läpparna är nödvändiga för att vi ska kunna kommunicera och uttrycka oss, men de har också en besvärande tendens att bli torra och nariga. Dessutom, när läpparna är torra är det dessutom väldigt frestande att peta på den flagnande huden, vilket i sin tur ökar irritationen. Så motstå frestelsen och sätt igång med en god rutin för mjuka, välbehållna läppar!

 • Prova CICAPLAST LIPS, med en härlig krämig konsistens som vårdar och lugnar irriterade och spruckna läppar.
 • Solens strålar kan också förvärra tillståndet för känsliga läppar. När du befinner dig i stark sol ska du därför skydda läpparnas ömtåliga hud med solskydd.

Läs mer om nariga läppar HÄR.

 

Steg 7:

Vilken makeup är bäst för känslig hud?

Nu när huden är redo kanske du är intresserad av makeup för känslig hud och känsliga ögon? Se till att minimera risken för allergier och välj hypoallergen makeup.

Med La Roche-Posays serie TOLERIANE Teint med foundation och concealers i kombination med TOLERIANE ögonmakeup är dina ögon och din känsliga hud i trygga händer. Läs mer om den bästa makeupen för känslig hud.

Du kan lära dig mer om orsakerna till känslig hud genom att klicka HÄR.

VI HAR EN
SERIE ÄVEN FÖR DET

TOLERIANE är en produktserie som är designad för att återfukta och lugna känslig hud och hud med tendens till allergi.

VÅRA SÄKERHETS-
FÖRPLIKTELSER

laroche posay höga krav produkt allergitestad modell närbild

UTVECKLAD MED FOKUSPÅ TOLERANS

Se mer
Våra produkter är utvecklade med respekt för känslig och intolerant hud. Dokumenterad effektivitet och tolerans.
laroche posay våra höga krav nödvändig aktiv mängd produkt huvud

BARA DET NÖDVÄNDIGA,
I RÄTT AKTIV DOS

Se mer
Vi använder oss av skyddande förpackningar och endast de mest nödvändiga konserveringsämnena för att säkerställa en hög tolerans och effektivitet över tid.
laroche posay höga krav känslig hud modell bebis

ANPASSAD HUDVÅRDTILL DE FLESTA BEHOV

Se mer
Vi har produkter anpassade till de flesta behov: Känslig hud, fet eller oren hud, torr hud, försvagad hud, hud med tendens till rodnad, och många fler behov.
laroche posay höga krav skyddad formula produkt huvud

SKYDDANDE FÖRPACKNINGARTOLERANS OCH EFFEKTIVITET

Se mer
Vi använder oss av skyddande förpackningar och endast de mest nödvändiga konserveringsämnena för att säkerställa en hög tolerans och effektivitet över tid.