VAD ORSAKAR FET OCH OREN HUD? VAD KAN MAN GÖRA?

I motsats till vad många tror orsakas inte oren hud av smutsig hud. Faktum är att man kan till och med riskera fet ellero ren hud av att man rengör sig för mycket. Om du letar efter grundorsaken till finnar kan du skylla på den körtel som producerar en olja som kallas talg. Vid hormonell påverkan, liksom flera andra faktorer (stress, UV-strålar, föroreningar), producerar dessa körtlar överflödig olja, som i sin tur täpper till porerna och kan orsaka utbrott av oren hud.

VIKTIG KUNSKAP OM FET OCH OREN HUD

Även om fet och oren hud med en tendens till akne till viss del kan kopplas till genetiska förutsättningar, kan de rätta ändringarna i din livsstil och en effektiv daglig hudvårdsrutin reducera milda tillfällen av oren hud. Oroa dig inte, vi ska berätta för dig allt som är bra att veta om.

I mer allvarliga fall kan din dermatolog ge dig råd om en kombination av vård, samt dermokosmetiska lösningar från apoteket när din orena hud har blivit bättre. I samtliga fall är nyckeln till succé att hålla dig till den vård som rekommenderas av din dermatolog, även om den kanske inte verkar fungera till att börja med.

I detta avsnitt kommer vi att titta närmare på fet hud och oren hud samt hud med tendens till akne, inklusive hormonell akne, samt avslöja några av de mindre kända orsakerna till utbrott av finnar: stress, UV-strålar och föroreningar. Du kan också läsa om goda råd på hur man tar hand om fet och oren hud.

LÄS MER OM
OREN HUD

BÄSTA
LÄSARE

Informationen som visas här är endast avsedd som allmän information och bör aldrig under några omständigheter ersätta professionell medicinsk rådgivning. Du bör alltid söka rådgivning från kvalificerade vårdgivare när det gäller medicinska frågor.