HYPOALLERGEN HUDVÅRD:
UNDVIK VANLIGA ALLERGENERHypoallergen hudvård är kosmetiska hudvårdsprodukter som är utvecklade med syfte att minimera risken för allergiska reaktioner i huden. Om din hud har en tendens till allergi kan du med fördel undersöka om en produkt är hypoallergen.


Läs mer om vad som krävs för att en produkt ska kunna betecknas som hypoallergen.

Definition av Hypoallergen

För att en produkt ska kallas hypoallergen måste tillverkaren kunna dokumentera det med vetenskapliga och tillförlitlig data som bekräftar produktens mycket låga allergiframkallande potential. Produkten får exempelvis inte innehålla några kända allergena ämnen.

Det finns många olika allergener som till exempel: nickel, krom, gummi, konserveringsmedel och parfym m.m.

Det är viktigt att komma ihåg att även om en produkt är hypoallergen är det inte en garanti för att man inte kan uppleva allergiska reaktioner eftersom det är individuellt från person till person hur huden reagerar på olika allergena ämnen.

Hud med tendens till allergi

Om du har hud med tendens till allergi kan du minimera risken för allergiska reaktioner genom att använda hudvårdsprodukter som är hypoallergena.

Du bör dock alltid kontakta din läkare eller dermatolog om du misstänker en hudallergi så att du kan få råd och eventuell behandling. Läs mer om symtom och behandling av hud med tendens till allergi här.

De kan hjälpa dig att ta reda på om din hud är allergisk mot vissa allergener eller om det istället handlar om en känslig hud.

Vill du veta mer om skillnaden mellan allergisk och känslig hud? Klicka här och läs mer.

TOLERIANE

TOLERIANE är en produktserie som är designad för att återfukta och lugna känslig hud och hud med tendens tiII allergi.