Vårda och skydda ditt barns torra hud

Article Read Duration 4 min läsning

Barns hud kan bli torr och irriterad. Vi guidar dig i hur du tar hand om ditt barns känsliga hud och lugnar besvären. La Roche-Posay presenterar hudvårdsrutinen som håller ditt barns hud mjuk och följsam, varje dag. 

Barns känsliga hud 

Även om barns hud har samma struktur som en vuxens, är den mer sårbar för externa faktorer. Kyla, värme eller friktion av kläder mot huden kan utlösa en kliande känsla. Det behöver inte vara allvarligt, men kan ändå vara obehagligt och jobbigt för ditt barn.

Barnläkare och hudläkare rekommenderar att barn under tre år inte utsätts för direkt solsken, eftersom deras hud är känsligare för UV-strålar. Även om spädbarn och barn är i skuggan behöver de UV-skydd, en påminnelse till alla föräldrar. 

Tips för att ta hand om ditt barns torra hud 

För att lugna besvären med torr hud och hålla ditt barns hud behaglig och bekväm är det viktigt att se över era dagliga rutiner och produkter. Lägg till fuktgivande, närande och skyddande hudvård som är skonsam mot huden. Smörj de torra partierna med hudlotion eller mjukgörande kräm både morgon och kväll. 

• Välj ett skonsamt tvättmedel som är anpassad för spädbarn. Använd för din egen tvätt också, eftersom ditt barn även kommer i kontakt med dina kläder och sängkläder.

• Rengör din babys hud varje dag, med ett 5-10 minuters bad i vatten som inte är varmare än 37 grader. Använd en mild flytande barntvål eller badolja i vattnet. Glöm inte att återfukta huden efteråt, gärna inom 10 minuter.

• Torka alltid ditt barns hud mycket försiktigt genom att klappa den.

• Använd skonsamma och oparfymerade produkter anpassade för barn.

• Byt blöjor regelbundet och lufta gärna rumpan en stund innan den nya blöjan sätts på. Ta tillfället i akt att skoja lite med barnet, kanske sjunga en sång eller ramsa.

Daglig hudvård för bebisar och barn med torr hud

Babyhud kräver skonsamma formuleringar. La Roche-Posay är varumärket med expertis inom hudvård för spädbarn. Serien LIPIKAR erbjuder komplett kroppsvård för känslig och torr hud till hela familjen. Produkterna passar även de med tendens till atopi. Upptäck våra hudvårdsfavoriter för bebisar och barn med torr hud. Använd vid behov eller som daglig rutin i tre steg:

LIPIKAR Syndet AP+ är en mycket mild duschgelékräm utan parfym till nyfödda, spädbarn, barn och vuxna med mycket torr hud. Krämen med fuktgivande sheasmör och lugnande niacinamid hjälper till att reducera kliande orsakat av torrhet, redan i duschen.

LIPIKAR Baume AP+M för nyfödda, bebisar, barn och vuxna hjälper till att balansera hudens mikrobiom, förbättra och stabilisera hudbarriären. Balmet för känslig och irriterad hud lugnar och reducerar kliande. Finns även i en lättare konsistens, med samma höga effektivitet. Applicera på torr och irriterad hur på kroppen och/eller i ansiktet. Använd på ren hud, tvättad med en mild produkt, som Lipikar Syndet AP+ Följ upp med Lipikar Stick AP+ vid behov under dagen.

LIPIKAR Stick AP+ för spädbarn från tre månader är en fuktighetskräm i ett stift som hjälper till att reducera irritation orsakat av torrhet. Lugnar omedelbar huden och dämpar känslan av kilande. Applicera direkt på området din bebis eller ditt barn upplever obehag, så ofta som det behövs.

VILL DU VETA MER OM TORR OCH IRRITERAD HUD?
 

placeholder Eksem: Vad det är och varför du får det?
Läs mer
placeholder Hudvård för torr och extremt torr hud 
Läs mer

LIPIKAR
KOMPLETT KROPPSVÅRDSSERIE FÖR KÄNSLIG HUD. FÖR HELA FAMILJEN.

Effektivt återfuktande produkter till alla typer av känslig hud: från mycket torr och irriterad hud till normal hud hos både barn och vuxna.