ANSIKTSRENGÖRING FÖR OREN OCH FET HY

Article Read Duration 5 min läsning

En av de vanligaste frågorna inom hudvård är: Hur slipper man oren och fet hy?

Regelbunden ansiktsrengöring med rätt produkter är en viktig del av din dagliga hudvård för oren och fet hy. Det är viktigt att ta bort talg, smuts och döda hudceller som täpper till porerna, både morgon och kväll. Detta främjar hudens naturliga återbildning och reducerar risken för nya utbrott.

HUR OFTA SKA DU RENGÖRA OREN OCH FET HY?

Genom att inkludera ansiktsrengöring i din morgon och kvällsrutin kan du reducera risken för nya utbrott. Nedan kan du läsa om varför det är en bra idé att rengöra oren och fet hy varje morgon och kväll.

 

ANSIKTSRENGÖRING PÅ MORGONEN

Ansiktsrengöring i sin hudvårdsrutin på morgonen kan hjälpa till att reducera oren och fet hy. Under natten när vi sover ansamlas talg och döda hudceller på hudens yta, något som kan täppa till porerna och ger de perfekta förutsättningar för orenheter att skapas.

Därför är det första steget i din dagliga hudvårdsrutin att skonsamt rengöra huden med en mild och rengörande produkt. Följ upp med en passande kräm eller serum som är lämplig för din hys behov.

 

ANSIKTSRENGÖRING PÅ KVÄLLEN

Din hud förnyar sig naturligt medan du sover. För att ge huden de bästa förutsättningarna för att förnya sig under natten, är det en bra idé att rengöra huden före man lägger sig.

Om du inte avlägsnar överflödigt fett, makeup och andra orenheter riskerar du att lämna dina porer tilltäppta över natten. Tilltäppta porer främjar ansamlingar av talg som kan leda till nya orenheter. 

 

ANSIKTSRENGÖRING I DIN DAGLIGA HUDVÅRDSRUTIN

Rengör ansiktet ordentligt varje morgon för att ta bort talg och döda celler och på kvällen för att ta bort makeup och föroreningar. Ta bort smink med rengöringsvatten med micellär på en bomullsrondell och följ upp med en skummande rengöringsprodukt för att avlägsna oljor och bakterier som trivs i feta förhållanden.

Fokusera på din T-zon, runt näsan, hakan och eventuella sprickor där oljor kan samla sig. Rengör i ca. 20-30 sekunder, Skölj av med ljummet, inte varmt vatten. Badda varsamt ansiktet torrt med en ren handduk för ansiktet (inte den du använder för kroppen efter att du har duschat).

Efter rengöring bör du alltid applicera en passande återfuktningskräm för att bibehålla hudens fuktnivåer.

 

VÄLJ DEN RÄTTA ÅTERFUKTNINGSKRÄMEN

Det är viktigt att man väljer rätt återfuktningskräm för ansiktet som passar din hy och dina behov. Använd till exempel en korrigerande ansiktskräm som Effaclar Duo+M för oren och fet hy med tendens till akne, vilket ger fukt, motverkar nya utbrott och minskar orenheter (t.ex finnar) och märken efter akne.

Om du har väldigt fet hy och vill ha en matt finish kan vi rekommendera Effaclar Mat.

 

BÖR JAG ANVÄNDA PRODUKTER MED SALICYLSYRA?

Salicylsyra är en ingrediens som effektivt hjälper till att rensa igentäppta porer och motverka pormaskar. Produkter som exempelvis innehåller salicylsyra och LHA kan därför vara bra om du har oren och fet hy. De exfolierande egenskaperna i dessa aktiva ingredienser hjälper till att hålla hyn ren. Prova till exempel Effaclar Micro-Peeling Rengöringsgel.

 

TIPS PÅ TRE PRODUKTER MOT FET OCH OREN HY

La Roche-Posay har utvecklat Effaclar serien som erbjuder en komplett lösning för alla stadier av oren och fet hy. Nedan kan du finna ett exempel på de bästa rengöringsprodukter för ansiktet för oren och fet hy från Effaclar serien.

  • Effaclar 3-i-1 Rengöringsvatten: Rengör och ta bort smink och smuts med Effaclar 3-i-1 Rengöringsvatten som appliceras på en ren bomullsrondell. Denna produkt är berikad med La Roche-Posays thermalska och antioxiderande källvatten, och hjälper till med att avlägsna smuts och talg ifrån hudytan och lämnar den ren och fräsch.
  • Effaclar Rengöringsgel+M: Rengöringsgel som rengör skonsamt och synligt reducerar orenheter. Återfukta ditt ansikte och massera varsamt Effaclar Rengöringsgel+M in med fingrarna. Massera in skummet i ansiktet och var särskilt noggrann i områden med orenheter. Skölj med vatten och torka med en ren ansiktshandduk.
  • Effaclar Micro-Peeling Rengöringsgel: Reducerar effektivt orenheter och överflödig talg. Salicylsyre och LHA bidrar till att exfoliera, rengöra och ger huden en mjuk och ren känsla. Fukta huden och massera försiktigt in Effaclar Micro-Peeling Rengöringsgel. Skölj med vatten.

VI HAR EN
SERIE ÄVEN FÖR DET

EFFACLAR är en komplett hudvårdsserie med lösningar för alla stadier av fet och oren hud.