Gyllene regler

10 råd om hur du tar hand om din hud på kroppen

Img_10 råd om hur du tar hand om din hud på kroppen

Vacker, hälsosam hud kräver daglig vård. Om du följer de gyllene reglerna efter din dagliga dusch, på semestern, under de kalla vintermånaderna... kommer din hud att bli mjukare, spänstigare och strålande vacker!

Rule 1

Jag skyddar min hud från solen

För att hålla din hud frisk ska du inte gå ut i solen utan solskydd. Använd en solskyddscreme med en solskyddsfaktor som är anpassad efter din hudtyp. Smörj in dig med jämna mellanrum. Vi rekommenderar också att du undviker solen när den är som starkast.

Rule 2

Jag använder bara mild tvål när jag rengör min hud

Har huden på din kropp en tendens att bli torr, särskilt när du duschat? Det är viktigt att du använder milda, tvålfria hudvårdsprodukter när du rengör din hud. Använder du produkter som är för påfrestande kan din hud bli mycket torr och kännas obekväm. Produkter du bör använda: Lipidrika tvålar.

Rule 3

I duschen!

En dusch är skonsammare för din hud än ett bad som ofta torkar ut huden. Se till att använda ljummet snarare än hett vatten. Om du tycker om att bada kan du dock unna dig ett bad då och då. Men bada inte för länge!

Rule 4

Konsten att varsamt torka min hud

Skölj hela kroppen ordentligt innan du kliver ur duschen för att bli av med alla spår av rengöringsprodukten. Torka sedan din hud snabbt genom att varsamt massera benen, bröstkorgen, armarna osv. med handduken. Undvik att gnugga huden när du torkar dig.

Rule 5

Jag återfuktar min hud dagligen

Gör återfuktning till en daglig vana! När du torkat dig varsamt med handduken använder du en passande creme för att effektivt återfukta din hud. Detta kommer att hjälpa till att återställa den hydrolipidfilm som täcker din överhud. Glöm inte att ALLA HUDTYDER behöver återfuktning!

Rule 6

När det är kallt ute klär jag mig varmt

Har du märkt att din hud blir extra känslig under vintermånaderna? Faktum är att det kalla vädret, precis som vind och sol, kan torka ut din hud och göra att den känns obehagligt stram och stickande. Så fort det börjar bli kallare ska du se till att klä dig varmt. Och glöm inte att skydda dina händer!

Rule 7

Jag dricker mycket vatten

För att din hud ska bli vacker bör du dricka ordentligt med vätska. Försäkra dig om att du dricker tillräckligt med vatten, drygt 8 glas om dagen. Ett glas vatten när du vaknar, te till frukost, vatten under hela dagen, örtte på kvällen.... På det viset får du enkelt i dig den dagliga mängd vätska kroppen behöver!

Rule 8

Jag äter hälsosamma och välbalanserade måltider!

En hälsosam, välbalanserad kost är inte bara bra för din kropp utan också för din hud. Varje dag bör du äta fem frukter och grönsaker som är rika på antioxidanter. Det hjälper din hud att bevara sin vackra, hälsosamma lyster.

Rule 9

Jag får min skönhetssömn

Om du får tillräckligt med sömn kommer din hud att se strålande frisk ut! Din kropp behöver en viss mängd sömn för att hålla sig frisk: 7, 8, 9 timmar... Hur mycket sömn som krävs bestäms av våra gener.

Rule 10

Sluta röka!

Röker du? Rökning är väldigt skadligt för din hud. Det får din hy att se matt ut och sakna lyster och får huden att åldras snabbare. Detta är en väldigt bra anledning att fimpa för gott, eller hur?

    Rekommenderat för dig

    Se alla artiklar