Tre frågor till en expert

Ögonmakeup för känsliga ögon - Minska risken för irritation och allergier

Img_Ögonmakeup för känsliga ögon - Minska risken för irritation och allergier

Ögonlocken är ett mycket skört område och utsatt för allergier. Ändå är det för många kvinnor den enda del av ansiktet där de använder makeup. Historiskt sett går användandet av ögonmakeup flera tusen år bakåt i tiden. Så vilka råd bör man ge? Våra frågor får svar från en hudläkare.

?????????????

Ögonmakeupprodukter utvecklade för att utgöra en så liten risk som möjligt för irritation och allergier.

Det finns särskilda produktserier för "känsliga ögon". Det allra viktigaste är att genomgående återfukta området kring ögonen innan du lägger på någon makeup. Och att varsamt ta bort ögonmakeup med milda produkter anpassade för den här delen av ansiktet.

Vilka specifika drag kännetecknar ögonmakeupprodukter?

Sammansättningen av ögonprodukter skiljer sig ganska mycket från foundation.

Ögonskuggor innehåller mycket pigment (zinkoxid och titaniumoxid) för att täcka maximalt. Detta kan göra dem irriterande. Mascara och eyeliner kan komma i kontakt med ögat och kräver en särskild sammansättning. De innehåller vax och ingredienser med gelkonsistens.

Orsakas allergiska reaktioner på ögonlocken av makeup?

Nej, det är väldigt ovanligt. Naturligtvis bör makeup ändå undvikas vid ögoninflammation.

Dock är det så att med tiden har allergiframkallande ingredienser (rosin, kathon, etc.) tagits bort från makeupprodukter. Å andra sidan indikerar eksem på ögonlocken en allergi orsakad av kontakt med nagellack eller ett luftburet allergiframkallande ämne: sprayparfym, hårspray, växtdelar eller pollen, etc.

    Rekommenderat för dig

    Se alla artiklar