0
test Fb connect
Experter på känslig hud
SAFETY_ARTICLE_MAG_DEFAULT_TOP_BANNER.jpg
Retour vers l'accueil

Känslig hud och produkter för daglig hudvård: Vän eller fiende?

Img_Känslig hud och produkter för daglig hudvård: Vän eller fiende?

  För fler och fler kvinnor i alla åldersgrupper, hudtyper och runt om i världen har hudvård blivit synonymt med stress. När det känns som om känslig hud inte längre tål något, oavsett hur oskyldiga produkterna hävdas vara, och huden reagerar med rodnad, stickningar eller besvär, så kan det vara frestande att slänga allt vad fuktcremer och makeup heter från badrumshyllan och ge upp!

  Men sanningen är att känslig hud, kanske ännu mer än andra hudtyper, behöver noggrann daglig vård för att lugna och skydda huden... Läs vidare för att se vår steg för steg-analys på hur man bäst tar hand om känslig hud hela dagen.


  Hudvårdsprodukter för känslig hud: Rengöringsprodukter, fuktcremer och makeup

  Steg 1: Rengör huden noggrant

  Under nattens lopp samlar huden talg och döda hudceller i överhuden.
  Börja dagen med en mild rengöringskräm, rengöringsgel eller micellärt vatten.

  Steg 2: Återfukta huden

  Återställ hudens välbefinnande med en minimalistisk fuktcreme. Lufttäta förpackningar förhindrar kontaminering och gör så att formulan inte förändras. Håll också koll på de senaste aktiva ingredienserna som kan lugna känslig hud.

  Steg 3: Välj solskydd

  UV-strålning kan öka besvären av känslig hud och förvärra rodnad. Var noga med att använda solskyddscremel varje dag. Välj lätta, flytande konsistenser och en solskyddsfaktor på minst SPF30.

  Steg 4: Läs mer om makeup anpassad för känslig hud

  BB- och CC-cremer som är testade på känslig hud passar perfekt till hud som lätt rodnar, då de vårdar, korrigerar och skyddar i och med att de ofta har en hög SPF. Några av de mest avancerade formlerna på marknaden innehåller också aktiva ingredienser för att motverka rodnad, som Ambophenol.

  Steg 5: Ha alltid lindrande hudvård nära till hands

  Ha en källvattenspray i väskan som du kan använda under dagen. Använd sprayen när din hud behöver lugnas. Du kommer också att uppskatta den lindrande känslan när du rengör huden eller får upp pulsen på gymmet. Läs mer.

  Steg 6: Vakna upp med lugn hud

  Är din hud varm, röd och obekväm när du vaknar? Det är ingen tillfällighet att många kvinnor tycker att deras hud är känslig på morgonen. På natten kämpar känslig hud med att neutralisera de fria radikaler som samlats upp under dagen. Och för att göra saken värre så ökar förekomsten av histaminer precis innan vi vaknar. Resultatet? Morgonhud som sticker och känns obehaglig, som om du inte hade sovit en blund.

  Den intoleranta huden arbetar övertid hela natten och är sällan redo för en ny dag. Detta problem har La Roche-Posay löst med en nattcreme för känslig, intolerant hud. Alla förtjänar att vakna med en fräsch känsla, känslig hud eller inte. Läs mer här.

  Featured products

  Visa alla produkter