0

LA ROCHE-POSAY ÖKAR SITT ENGAGEMANG I KAMPEN MOT HUDCANCER

La Roche-Posay Laboratory är en nyckelspelare i det förebyggande arbetet mot hudcancer som organiserar preventionsdagar och aktivt arbetar tillsammans med dermatologiföretag. Tillsammans med Euromelanomagruppen har La Roche-Posay hjälpt till att organisera kostnadsfria screeningdagar i Europa i mer än 10 år, en möjlighet att utbilda deltagarna om riskerna med hudcancer och hur man kan förhindra den. Hudläkare erbjuder frivilligt sin tid för att undersöka födelsemärken, öka deltagarnas medvetenhet om riskerna med överexponering för UVA- och UVB-strålning och ge förslag på goda vanor som skydda dem i solen. För att nå så många människor som möjligt förmedlas dessa åtgärder även på apotek. Dessa kostnadsfria screeningdagar hålls även i Nordamerika och Latinamerika. Totalt är nästan 30 länder involverade i arbetet med att främja vikten av förebyggande åtgärder i kampen mot hudcancer i sin region.

Som dagligt stöd har La Roche-Posay utvecklat myskincheck.org. Användarna kan använda den pedagogiska och användarvänliga webbplatsen för att lära sig mer om hudcancer, bedöma sin risknivå och följa upp sina och sin familjs födelsemärken.

STÖDJER HUDLÄKARE I HELA VÄRLDEN

La Roche-Posay stöder även hudläkare genom att ge dem tillgång till verktyg och resurser som ökar vårdpersonalens kompetens inom screening av hudskador. Vårt laboratorie förser också hudläkare med utbildningsprogram i dermatoskopi i samarbete med det internationella dermatoskopisällskapet (International Dermoscopy Society). För att säkerställa en bred spridning kan de illustrerade och kommenterade kurserna och podcast-sändningarna nås från "UV-Damage.org", en webbplats för vårdpersonal som La Roche-Posay skapat.

ANTHELIOS: SKYDD SOM FÖREBYGGER

Exponering för solljus och UV-strålning gör att födelsemärken kan förändras till cancerogena lesioner: mellan 50 till 70 procent av alla hudcancerfall är faktiskt kopplade till en alltför hög exponering för UVB- och UVA-strålning1.

Det finns flera exempel på goda vanor du kan använda för att skydda dig mot solen: undvik att exponera dig för solljus mellan klockan 12 och 16, ta regelbundet på ny solcreme med hög solskyddsfaktor och bär solglasögon, huvudbonad och en T-shirt på stranden.

För att erbjuda ett mycket högt skydd mot solens UVA- och UVB-strålning utvecklade La Roche-Posay Anthelios, en solskyddsserie med hög tolerans som ger ett behagligt skydd för de mest känsliga hudtyperna. Anthelios-serien är viktig i skyddet mot fotostrålning och har en klinisk dokumentation utan motstycke som grundas på uppgifter från 21 studier, varav 19 genomfördes in vivo på sjukdomar som orsakas av solexponering. Anthelios rekommenderas av 25 000 hudläkare i hela världen.

1 La Ligue Contre le Cancer, 22/05/2014

En till dina barn?
Eftersom 80 procent av alla hudskador som orsakas av solen uppstår för 18 års ålder utvecklade La Roche-Posay Anthelios Dermo-Pediatrics, en produkt särskilt framtagen för att skydda barn.