#SaveYourSkin

Mycket högt solskydd för dig och dem du håller av
Undersök dina födelsemärken och skydda huden när du befinner dig i solen

Ladda ner ABCDE-metoden

Solexponering: Högt skydd för alla

Det är ett faktum att alla inte är lika när det kommer till solen: vissa hudtyper har en högre tolerans för solen än andra. Men oavsett vilken fototyp du tillhör kan rätt skydd bespara dig mycket obehag.

Mycket högt UVA-UVB-skydd

För högt solskydd varje dag föreslår La Roche-Posay att individer med känslig hud eller solallergi ska använda en produkt som ger ett mycket högt skydd mot UVA- och UVB-strålning.

UVB för Burn (bränna)

UVB-strålarna är den våglängd som ger dig solbränna. Ljusa hudtyper är mer känsliga för dessa. De reagerar också starkare på UVB-strålningen och bör därför använda en mycket hög solskyddsfaktor som SPF 50+ vid solexponering.
Å andra sidan har mörkare hudtyper naturligt ett bättre skydd mot solen och kan därför använda SPF 30 i måttligt soliga förhållanden.

Solskyddsfaktor i ett solskyddsmedel avser hur effektivt skyddet är: ju högre SPF, desto mer effektivt är skyddet. En SPF på 50 eller mer ger ett skydd som motsvarar en SPF 30 men kommer att vara mer effektivt. Kom också ihåg att solskyddsmedel inte förhindrar brun färg. Även om det tar längre tid att få en en brun färg kommer den att hålla längre. Varför beröva sig själv det?

Fyra gyllene regler

  • Undvik solen mellan 12-15, då solen är som starkast.
  • Utsätt inte spädbarn och småbarn för direkt sol.
  • Skydda dig med hatt, T-shirt och solglasögon.
  • Applicera ofta och i rikliga mängder, minst en handfull, för att bibehålla skyddet, särskilt när du har badat, svettats eller torkat dig.

UVA för Age (åldrande)

Året om, oavsett plats eller årstid, finns UVA-strålningen där hela tiden. Detta inkluderar långa UVA-strålar: dessa är de vanligaste och vi utsätts för dem året om, även när det är molnigt. De tränger igenom dermis och orsakar bestående skador på huden. De orsakar fotoåldrande. Oavsett vilken fototyp du har och även om känsligheten för UV-strålning kan variera så kvarstår risken. Det är därför det rekommenderas att använda dagligt skydd med en tillräckligt hög solskyddsfaktor.

Anthelios sortiment erbjuder ett brett utbud av konsistenser för varje hudtyp och varje exponeringsförhållande samt ger ett mycket gott skydd i alla produkter med ett anti-UVB (SPF) och anti-UVA (PPD) förhållande som är strängare än EU-rekommendationen.

Vad är en solskyddsfaktor?