Fokus på

Korrigerande foundation är mer skonsam mot huden | La Roche-Posay

Img_Korrigerande foundation är mer skonsam mot huden | La Roche-Posay

En del hudåkommor och brister i huden kan upplevas som ett verkligt estetiskt handikapp. För att dölja dessa ojämnheter kan hudläkare idag rekommendera en lösning: korrigerande makeup.

Symtom

Ett för höjt behov av högtolerant, högtäckande foundation

Permanenta obalanser eller hud som tillfälligt blir känsligare kan drabba kvinnor i vilken ålder som helst. Dessa obalanser kan visa sig på många olika sätt: från mindre brister som akneärr eller mörka ringar till mer estetiskt besvärande former såsom angiom eller vitiligo. I sådana fall är det mycket viktigt att du träffar en hudläkare. Läkaren behandlar då besvären knutna till sjukdomen och rekommenderar en högtolerant, högtäckande makeup.

Uppkomst

Specifikt fall: efter estetiska behandlingar

I en tid när plastikkirurgiska ingrepp blir allt vanligare söker kvinnor efter säkra, effektiva produkter. Beroende på typen av ingrepp kan det handla om några dagar till några veckor som kvinnor söker efter ett effektivt sätt att dölja rodnader orsakade av laserbehandling eller andra injektioner mot rynkor. Täckande makeup förblir ett av de bästa alternativen. Förutom att den kamouflerar är den framtagen för att möta krav på hög tolerans och minskar inte verkningsgraden hos efterbehandlande hudvårdsprodukter.

Behandling

En enkel makeup rutin för att återvinna självförtroendet

Andelen pigment i täckande foundation är betydligt högre än i traditionell foundation och brukar ligga på 25 till 30 %. Då den erbjuder högre täckförmåga och tillförlitlighet låter den här makeupen dig täcka vilka ojämnheter som helst, och under lång tid. I praktiken innebär detta att de olika färgerna gör det möjligt att optimalt täcka alla olika typer av ojämnheter: gult neutraliserar blåaktiga ojämnheter (mörka ringar, etc.) och grönt balanserar upp rodnad. Allt detta utan att din hud ser ut som en mask: formulan i dessa foundations innehåller särskilt rena pigment. Konsistenserna, flytande, cremer eller kompakta, håller sig lätta, spänstiga och fina. De låter huden andas och täpper inte till porerna. De är lätta att applicera och anpassade för att dölja ojämnheter utan att belasta huden.

    Rekommenderat för dig

    Se alla artiklar