0
test Fb connect
Experter på känslig hud
SAFETY_ARTICLE_MAG_DEFAULT_TOP_BANNER.jpg
Retour vers l'accueil

Få hjälp att minska rodnad

Img_Få hjälp att minska rodnad

  Ingenting förstärker en kvinnas utstrålning som lite rodnad, vare sig det är av en naturlig eller kosmetisk variant. Men om lätt rodnad ändras till kraftig, ihållande rodnad kan det få henne att se överväldigad, stressad eller generad ut.
  Utåt sett matchar inte ansiktet, för kvinnor med känslig hud, längre deras inre frid. Huden rodnar i reaktion på flera inre och yttre stressfaktorer. Inte undra på att rodnad är ett stort problem bland kvinnor med känslig hud.

  Rodnad har dessutom en tendens att bli värre med åldern. Solen och andra förvärrande faktorer förändrar gradvis hudens enhetlighet och skönhet. För att ta tillbaka kontrollen är det viktigt att förstå mekanismerna runt känslig hud och rodnad samt att ha en bra rutin med noggrann daglig vård.

  Varför rodnar känslig hud?

  Känslig hud har en särskilt ömtålig barriär på överhuden, vilket gör den försvarslös mot irriterande ämnen och miljömässiga faktorer. När huden identifierar en händelse eller ett ämne som ett angrepp så sänder den ut varningssignaler i form av irritationsfrämjande ämnen (cytokiner, histamin...). Detta skapar en kedjereaktion som leder till vasodilation eller svullnad i nätverket av blodkärl i huden.

  Resultatet? Synlig rodnad och hetta i hudytan tillsammans med en stramande känsla.

  Vilka är de interna och externa utlösarna för denna rodnad?

  Många kvinnor med känslig hud känner till sina unika, utlösande faktorer. Interna faktorer omfattar hormonella förändringar (graviditet, övergångsålder) samt stress och känslor. Externa faktorer omfattar temperaturförändringar och luftfuktighet.

  Den främsta orsaken till rodnad är solen: Exponering mot UV-strålning året runt försämrar gradvis rodnaden som kan bli permanent. Därför är det viktigt att använda ett dagligt skydd med brett spektrum om man har hud som lätt rodnar. Se till att du är skyddad mot både UVB, UVA och långa UVA-strålar, som även förekommer om vintern.

  Rodnad – en fråga om gradskillnader

  Att rodna då och då är naturligtvis helt normalt. Men om rodnaden blir permanent och det förekommer små, utvidgade blodkärl, ibland med små fläckar, är det sannolikt att det är rosacea. Denna vanliga sjukdom drabbar omkring 10% av befolkningen, särskilt kvinnor med blek hud och ljusa ögon. Det finns olika behandlingsstrategier som sträcker sig från topiska krämer till vaskulära lasrar eller IPL (intensivt pulserat ljus). Det finns inga fastställda regler för när behandling är nödvändig, men du bör ta kontakt med en läkare eller en hudläkare om du känner dig generad.

  Vilka är de bästa hudvårdsprodukterna för känslig hud som har lätt att rodna?

  Precis som alla andra typer av känslig hud kräver hud som har lätt att rodna noggrann vård. Det bästa rengöringsprodukterna för känslig hud är mild rengöringsmjölk, micellärt vatten eller andra skonsamma rengöringsprodukter speciellt anpassade för denna hudtyp. En spray med thermalskt källvatten är ett bra knep för att svalka och lugna den nyligt rengjorda huden, följt av en fuktcreme samt en solcreme med hög solskyddsfaktor.

  Vilken makeup är bäst att använda på känslig hud som har lätt att rodna?

  I och med att “less is more” när det gäller känslig hud så är det bäst att använda få produkter. Därför är BB- och CC-cremer utmärkta för känslig hud som lätt rodnar: De kombinerar flera funktioner i en formula och kommer i lätta konsistenser.

  Featured products

  Visa alla produkter
  16477Källvattenspray253433422404397Thermalskt källvattenAnsikte|Kropp|Solskydd|Makeup|Barn/Ansiktsvatten & Källvatten |Ansiktsvatten & Källvatten |Ansiktsvatten & Källvatten |Vårda / Lugna|Vårda / LugnaAnsikte|Kropp|Solskydd|Makeup|BarnAnsiktsvatten & Källvatten |Ansiktsvatten & Källvatten |Ansiktsvatten & Källvatten |Vårda / Lugna|Vårda / Lugna0.00
  Källvattenspray packshot from Thermalskt källvatten, by La Roche-Posay