359993599836002

bakom
våra produkter

Har du någonsin funderat över hur produkter tillverkas och testas? Hur vi väljer och införskaffar ingredienser? Vilken metod vi använder vid produkttestning? Vi på La Roche-Posay har som mål att utveckla högeffektiva och hudvänliga produkter som lämpar sig för känslig hud.
Läs mer om våra strikta testprotokoll, nära samarbeten med medicinska experter och rigorösa val av ingredienser.

  • Ingredienser
  • Tester
  • Förpackningar
Lipikar, a strict formulation charter for optimal safety (v8w7ZdSDHt4)

Omsorgsfullt utvalda ingredienser

La Roche-Posay rekommenderas av dermatologer i hela världen. Vi har uppnått vårt rykte i medicinska kretsar genom vår expertkunskap om hud, kliniskt dokumenterade resultat och val av ingredienser.

Toxikologer medverkar i alla stadier av formulans framtagningsprocess

Toxikologer är forskare som studerar säkerheten vid och effekterna av olika substanser. Vårt team är starkt engagerat i att säkerställa att varje ingrediens i våra formulas inte utgör någon hälsorisk. För att uppnå detta undersöker vi noggrant en mängd olika källor, såsom kosmetikövervakning, vetenskapliga publikationer, dermatologiska fallrapporter och interna data. Vårt mål är att undvika ingredienser som kan orsaka allergi eller irritation.

Alla produkter måste uppfylla vårt Maximum Tolerance Charter

Våra stränga regler vid framtagandet av formulas gör att vi väljer bort vissa ingredienser. Därför är många av våra formulas parfymfria och de som innehåller parfym har inte någon av de 26 allergener som anges i Europaparlamentets och rådets förordning nr 1223/2009 av den 30 november 2009 om kosmetiska produkter.

Vi gör bekämpning av bakteriell kontaminering till en prioritet

V_ARTICLE_SAFETY_MAG_BANNER_GALLERY_FULL_06


Eftersom våra produkter är utvecklade för den mest känsliga huden är det viktigt att undvika kontaminering med bakterier som kan orsaka irritation eller infektion. Våra laboratorier använder: 

  • Antikontamineringsförpackningsmaterial i tuber, pumpflaskor eller lufttäta flaskor
  • Smarta kombinationer av lämpliga konserveringsmedel finns i låga koncentrationer för att säkra tolerans och bevarande av formulan

Förutom själva ingredienserna kan också din hudvårdsrutin påverka hur huden mår. Klicka HÄR för att få användbar information om hudvård lämplig även för den mest känsliga huden.

Dela

    Stäng