359993599836002

bakom
våra produkter

Har du någonsin funderat över hur produkter tillverkas och testas? Hur vi väljer och införskaffar ingredienser? Vilken metod vi använder vid produkttestning? Vi på La Roche-Posay har som mål att utveckla högeffektiva och hudvänliga produkter som lämpar sig för känslig hud.
Läs mer om våra strikta testprotokoll, nära samarbeten med medicinska experter och rigorösa val av ingredienser.

  • Ingredienser
  • Tester
  • Förpackningar
V_ARTICLE_SAFETY_MAG_BANNER_MAIN_05 (All-Rights)

Vad gör La Roche-Posay för att minska miljöpåverkan av sina produktförpackningar?

V_ARTICLE_SAFETY_MAG_BANNER_GALLERY_PARA_02

Använder minimala mängder förpackningsmaterial

La Roche-Posay använder så lite förpackningsmaterial som möjligt till sina produkter. Bara under 2016 använde varumärket 23,5 ton PCR (Post-Consumer Recycled)-material i glasflaskor och plasttuber. 0 % av förpackningen innehåller PVC-plast.

V_ARTICLE_SAFETY_MAG_BANNER_GALLERY_PARA_03

Producerar mindre plast

La Roche-Posay har också gjort en radikal förändring i designen av en av sina kärnprodukter, Lipikar Balm AP+tuben, för att göra den lättare utan att påverka dess funktion. Genom att eliminera behovet av ett huvud på tuben – och därigenom avlägsna en förpackningskomponent – gjorde La Roche-Posay inte bara tuben lättare, man minskade också vikten från 24 till 15,6 gram. Denna betydande viktminskning ger 35 % mindre plastförpackningsmaterial, vilket motsvarar en besparing på 31 ton per år.

V_ARTICLE_SAFETY_MAG_BANNER_GALLERY_PARA_04

Använder mindre papper i vårt förpackningsmaterial

La Roche-Posay har också börjat använda mindre papper i sina förpackningar genom att ta bort separata bruksanvisningar och trycka viktig information på själva förpackningen.

Dela

    Stäng