UPPTÄCK LA ROCHE-POSAY´S SERUM FÖR KÄNSLIG HUD

På La Roche-Posay kan du hitta serum som passar just din huds behov. Alla serum är särskilt framtagna för att ge mesta möjliga verkan på alla hudtyper, även känslig hud. Oavsett om du önskar mera lyster, vill minska fina linjer eller minska synligheten av pigmentfläckar, finns det serum för dina behov.

Vi har frågat La Roche-Posays dermatolog Lina Pilangi vad ett serum är och vilken skillnad det kan göra på din hud. Läs om serumets fördelar och upptäck La Roche-Posays utbud, så du kan hitta det rätta för dig.


VAD SÄGER DERMATOLOGEN OM SERUM?

Det finns många hudvårdsprodukter som kan hjälpa huden med att förebygga och minska olika slags besvär. Men vad är det helt konkret ett serum är, och hur kan det hjälpa vår hud? Det har vi frågat dermatologen Lina Palangi om, och här är hennes svar.

”Serum innehåller aktiva ingredienser som består av mindre molekyler. Dessa molekyler har förmågan att tränga djupare in i huden än till exempel en ansiktskräm. Dessutom innehåller serum aktiva ingredienser som kan stimulera olika celler i huden.

Serum används för att förebygga och motverka olika slags hudproblem.

Till allt vad du önskar uppnå med din hudvård, om det är att förebygga framtida rynkor eller motverka hyperpigmentering, exempelvis efter acne, finns det olika serum att välja mellan.”

 

HITTA RÄTT LA ROCHE-POSAY SERUM FÖR DIG

La Roche-Posay är engagerade i att skapa livsförändrande hudvård som tar hänsyn till känslig och intolerant hud.

Vi ställer höga krav på vår produktutveckling och samarbetar med hudläkare, dermatologer och toxikologer för att erbjuda hudvårdsprodukter i de rätta aktiva koncentrationerna med dokumenterad verkan.

I mer än 20 år har vi engagerat oss i att testa våra formulas för att kunna dokumentera effekt och tolerans hos personer med olika hudtyper.

Våra serum förenar aktiva ingredienser med kompenserande vitaminer och peptider för att du ska kunna hitta ett effektivt serum som vårdar och stärker huden.

 

HYALU B5 SERUM


FUKTGIVANDE SERUM MOT RYNKOR OCH MINSKAD FYLLIGHET, FÖR ALLA HUDTYPER

Hyalu B5 Serum är ett effektivt serum som bland annat innehåller hyaluronsyra – en mycket fuktgivande ingrediens som hjälper med att dra till sig och binda fukt i huden.Huvudingredienser

Hyalu B5 Serum består av molekyler från hyaluronsyra i två olika storlekar. Storleken på molekylen har inverkan på hur den tas upp av huden och därmed effekten av den. De stora hyaluronsyra-molekylerna hjälper med att återuppbygga hudens fuktbarriär och fylla ut fina linjer på hudens yta. De små molekylerna får hyaluronsyran att tränga genom hudens yttersta lager och ger fukt.

Serumet innehåller också den aktiva formen av vitamin B5, D-panthenol, som lugnar huden och minskar förlust av fukt. Vitamin B5 stimulerar hudens fria fettsyra som naturligt minskas med åldern.De två huvudingredienserna minskar effektivt ålderstecken och ger optimal tolerans även för känslig hud.Resultat

Hyalu B5 Serum minskar effektivt rynkor och fina linjer och ger huden mera fyllighet. Serumet tillför fukt till huden och känns uppfriskande.

Hyalu B5 Serum visar långvariga resultat, där synligheten av rynkor och deras djup minskas månad efter månad*.

*Klinisk studie gjord efter användning av Hyalu B5 serum två gånger dagligen i 56 dagar följt av solkräm med SPF60 på morgonen. Ålder 44 till 59 år.

 

MELA B3 SERUM


SERUM FÖR OJÄMN HUD OCH PIGMENTERING. FÖR ALLA HUDTYPER

MELA B3 Serum är den ultimata lösningen för dig som vill minska pigmentfläckar och tillföra huden fukt. Serumet innehåller bland annat melasyl™, niacinamid och hyaluronsyra som motverkar synligheten av pigmentering och mörka fläckar.


Huvudingredienser

Mela B3 Serum serum är ett verkningsfullt serum som består av 10% niacinamid, vitamin B3, som hjälper huden att motverka pigmentering på tre sätt.

1) Niacinamid minskar överflödigt melanin i huden som visar sig som mörka fläckar och bidrar därmed till en jämnare hudton.

2) Samtidigt har niacinamid en lugnande verkan på huden och hjälper med att begränsa effekten av yttre påverkningar.

3) Sist men inte minst stärker niacinamid hudens barriärfunktion så huden inte torkar ut.


Formulan består dessutom av den effektiva molekylen melasyl som arbetar tillsammans med niacinamid för att minska synligheten av mörka fläckar och ge en jämnare hudton. I serumet är niacinamid och melasyl åtföljt av hyaluronsyra, som stärker hudbarriären och fuktar huden.

Kombinationen av huvudingredienserna ger en kliniskt dokumenterad verkan samt hög tolerans. Serumet är hypoallergent och testat under dermatologisk kontroll. Motverka effektivt dina pigmentfläckar och uppnå en jämnare, fuktigare och mer strålande hud.Resultat

Redan efter en veckas användning ger serumet synliga resultat. Huden verkar jämnare med mindre tydliga mörka fläckar*.

Efter fyra veckor verkar hudstrukturen förfinad, antalet och synligheten av pigmentfläckar är minskat**.

* Konsumentundersökning, n=73, vid användning två gånger om dagen

** Kosmetoklinisk studie, n=76 vid användning två gånger om dagen. 

 


 

 

VITAMIN C10 SERUM

ANTIOXIDANT-SERUM FÖR HUD SOM SAKNAR GLÖD OCH UTSTRÅLNING

Vitamin C10 Serum innehåller 10% ren C-vitamin med en milt exfolierande salicylsyra som bidrar till en mjukare och jämnare hudstruktur.


Huvudingredienser

Den unika formulan i detta serum består bland annat av ren C-vitamin, askorbinsyra, som är en kraftig och verkningsfull antioxidant för huden. C-vitamin är en vattenlöslig vitamin, vilket betyder att kroppen har lätt att ta upp men inte lagra den.

Vi är därmed beroende av yttre tillförsel för att stärka kroppens och hudens nivå av C-vitamin. C-vitamin i hudvård är erkänt av dermatologer för att förfina hudens ton och struktur. Formulan i Vitamin C10 serum består också av neurosensin, som är en peptid med lugnande verkan och är utvecklad för känslig hud. Serumets två huvudingredienser gör det möjligt att uppnå en strålande lyster medan risken för obehag i huden minskas.


Resultat

Vitamin C10 serum hjälper effektivt att korrigera hudens åldrande, samt tillföra lyster och utstrålning till huden.

 

EFFACLAR SERUM

SERUM FÖR HUD MED TENDENS TILL AKNE

Effaclar Serum har en formula med tre olika syror för en optimal verkan mot finnar, pormaskar och märken, väl ägnad för hud med tendens till akne.


Huvudingredienser

Effaclar Serum är vårt första ultrakoncentrerade serum för hud med tendens till akne. Det är ett koncentrat av tre olika peelingsyror: LHA, glykolsyra och salicylsyra, kombinerade med niacinamid som hjälper med att rengöra porer, göra hudytan slätare och påskynda hudförnyelsen.

Effaclar Serum minskar märken, orenheter och förekomsten av finnar. Kombinationen av huvudingredienser lämnar hudens yta slätare och jämnare.

Synliga effekter är dokumenterade efter endast sju dagar ((source:7) Klinisk studie, 51 personer.) Detta serum hjälper också med att minska ålderstecken som exempelvis fina linjer. Serumet kan användas av män och kvinnor med känslig hud och produkten är testad på hud med tendens till akne.


Resultat

Effaclar Serum hjälper effektivt med att minska märken och orenheter, för en slätare och jämnare hudyta.


SÅ HÄR ANVÄNDER DU ETT SERUM I DIN HUDVÅRD

Det är enkelt att få ditt föredragna serum att bli en del av din hudvårdsrutin. Dermatolog Lina Palangi berättar om hur du bäst använder serum:

”Ett serum bör appliceras efter att du har rengjort ansikte och hals. Efter serumet använder du sedan din ansiktskräm. Man kan säga att ansiktskrämen förstärker serumets verkan genom att verka ocklusiv, det vill säga att den förseglar serumet i huden.Ett annat tips om du använder flera olika serum, är att du bör applicera produkten med den lättaste konsistensen först.”

 

Så här använder du La Roche-Posays serum:

  • Hyalu B5 Serum: Detta serum kan användas dagligen både morgon och kväll. Applicera ett par droppar av serumet på rengjord hud före du använder din dag- eller nattkräm.

  • Mela B3 Serum: Mela B3 Serum kan användas både morgon och kväll på den rengjorda huden på ansikte och hals. Följ upp med ansiktskräm och solskydd.

  • Vitamin C10 Serum: Vitamin C10 Serum appliceras varje morgon på den rengjorda huden i ansiktet. Undvik att använda serumet i området runt ögonen.

  • Effaclar Serum: Effaclar Serum appliceras varannan kväll i ansiktet på rengjord hud. Undvik att använda serumet i ögonområdet. Använd solskydd efter användning av detta serum.

OBS: Det är viktigt att du kommer ihåg att använda solkräm eller dagkräm med minst SPF15 i din morgonrutin efter att du har använt Mela B3 Serum, Effaclar Serum eller Vitamin C10 Serum, eftersom de innehåller ingredienser som kan göra din hud känsligare för solljus.