DÄRFÖR ÄR SOLSKYDD DEN BÄSTA ANTI-AGE PRODUKTEN

Article Read Duration 4 min läsning

Huden utgör en viktig barriär mellan vår kropp och omgivningen. Forskarna är nu övertygade om att solstrålning, giftiga ångor och förorenande partiklar alla bidrar till åldrande av huden. När vår hud utsätts för externa faktorer kan den bli matt, utveckla rynkor, åldersfläckar och pigmentförändringar.


De vanligaste pigmentförändringarna är:
• Aktinisk lentigo eller ”åldersfläckar”
• Melasma, eller ”graviditetsmask”
• Ojämn produktion av melanin
• Vitiligo


Solljus och föroreningar kan utlösa och förvärra dessa pigmentförändringar så det är viktigt att dagligen använda ett solskydd med effektivt UVA- och UVB-skydd.

HUR MILJÖN KAN PÅVERKA ÅLDRANDET AV DIN HUD

Åldrande av huden orsakat av externa faktorer.

1: Solen

Solen är källan till ljus och liv, men den är också källan till skadlig ultraviolett strålning (UV-strålning). Effekterna av UVB-strålningen har varit kända i årtionden: Men UVB-strålarna är bara en del av historien:

UVA- och infraröda strålar finns året runt även vid molnigt väder och kan tränga ner i huden och bryta ner dess väsentliga uppbyggnad.

För att reducera deras effekter bör du välja en solskydd med bredspektrat UVA- och UVB skydd som du kan hitta i vår ANTHELIOS-serie.

Klicka HÄR för att lära dig mer om UVA- och UVB-strålar.

Åldrande av huden orsakat av externa faktorer.

2: Föroreningar

När det kommer till solexponering "varnar" huden oss när vi överskridit vår toleransgräns med rodnad, obehag och svullnad - med andra ord solbränna. Men det finns ingen sådan uppenbar reaktion på luftföroreningar, vilket gör dem till ett mycket lömskare hot mot huden.

För att minska effekterna av föroreningar på din hud bör du rengöra huden med en skonsam rengöring två gånger om dagen. La Roche-Posays micellära rengöringsvatten rengör och avlägsnar smuts från huden.

SOLEN OCH FÖRORENINGAR EN DÅLIG KOMBINATION

Som kan orsaka rynkor och åldersfläckar

Det finns bevis på att föroreningar kan medverka till en förstärkt effekt av solstrålning på huden. Både föroreningar och solens UV-strålar kan orsaka oxidativ stress i huden, vilket ökar utvecklingen av rynkor.

På hudens yta kan UV-strålar och föroreningspartiklar påverka de pigmentproducerande cellerna på ett sätt som ökar risken för att utveckla en matt eller grå hudfärg, åldersfläckar eller andra pigmentförändringar. Därför är UVA- och UVB- skyddande solskydd ditt dagliga vapen till att skydda huden mot miljörelaterat åldrande av huden.

OLIKA TYPER AV PIGMENTFÖRÄNDRINGAR

Pigmentförändringar kan bli synliga antingen som hyperpigmenterade bruna fläckar eller vita fläckar utan pigment.

 

Åldersfläckar

Bruna ”åldersfläckar” förekommer ofta på axlar, armar, händer och ben. Dermatologer kallar dem för aktinisk lentigo eller lentigo Solaris. Dessa fläckar är en konsekvens av hudens åldrande orsakat av UV-exponering och solbränna. De utgör en varningssignal om att ditt "solkapital" (din maxgräns för solljus) är förbrukad. Om du exponerar huden ytterligare för UV-strålar blir de mer synliga, så alla solskyddsåtgärder bör tas i bruk, inklusive solskydd med högt och bredspektrat skydd samt skyddande kläder och solhatt.

 

Melasma

Under graviditet, eller som följd av användandet av p-piller, kan det uppstå grå/bruna pigmentfläckar på ansikte och hals. Dessa kallas ofta ”graviditetsmask” eller melasma. Även om det främst är hormonellt triggas melasma av solen. Är du gravid eller tar p-piller rekommenderar vi alltid att använda solskydd med hög solfaktor (SPF) och bredspektrat UVA- och UVB-skydd.

 

Ojämn pigmentering

Hos vissa människor kan det uppstå ojämna bruna områden eller bildas ljusa fläckar, oftast på armarna. Vilket ofta förknippas med fräknar, eftersom melaninet fördelas mer ojämt i huden. För att motverka ojämn pigmentering bör du dagligen använda UVA- och UVB- skyddande solskydd på alla utsatta hudområden.

 

Vitiligo

Vitiligo är en pigmentstörning som innebär att huden har brist på pigment (melanin) på vissa hudområden, vilket gör att vita fläckar förekommer på huden. Vitiligo är genetiskt störning som förstärks mycket vid solexponering. Var uppmärksam på: Vitiligo-fläckar kan lätt bli solbrända. Om du har vitiligo eller ljusa fläckar bör du alltid använda ett solskydd med hög SPF på utsatta hudområden, även på vintern.

La Roche-Posay har utvecklat produkter som är speciellt framtagna för att skydda din hud mot hudåldrande orsakat av externa faktorer samt till att reducera synligheten av ojämn pigmentering.

ANTHELIOS Pigmentation SPF 50+ är det perfekta solskyddet till dig som upplever tecken på Melasma, åldersfläckar och pigmentförändringar. Bredspektrat solskydd med mycket hög solfaktor (SPF), är berikad med Procerad som bidrar till en jämnare hud med förbättrad lyster.

Vår PIGMENTCLAR-serie är utvecklad för känslig hud med pigmentförändringar och/eller mörka fläckar. Produkterna ger en korrigerande vård till känslig hud genom att reducera synligheten av pigmentförändringar och ger en jämnare hudton. Produkterne giver korrigerende pleje til sensitiv hud ved at reducere synligheden af pigmentforandringer, og giver en ensartet hudtone.

VI HAR OCKSÅ
EN SERIE FÖR DET

ANTHELIOS är en banbrytande aktör på solskyddsmarknaden. Dess bredspektrade mycket höga skydd är resultatet av mer än 25-års avancerad klinisk forskning inom solskydd och solkänslig hud.

VÅRA HÖGA KRAV
FÖR PRODUKTUTVECKLING

laroche posay höga krav produkt allergitestad modell närbild

UTVECKLAT MED FOKUS
PÅ TOLERANS

Se mer
Våra produkter är utvecklade med respekt för känslig och intolerant hud.
Dokumenterad effektivitet och tolerans.
laroche posay våra höga krav nödvändig aktiv mängd produkt huvud

BARA DET NÖDVÄNDIGASTE
I RÄTT AKTIV KONCENTRATION

Se mer
Våra produkter är utvecklade i samarbete med dermatologer och innehåller endast de mest nödvändiga ingredienserna i rätt aktiv koncentration
laroche posay höga krav känslig hud modell bebis

ANPASSAD HUDVÅRD
TILL DE FLESTA BEHOV

Se mer
Vi har produkter som passar till de flesta behov: Känslig hud, fet och oren hud, torr hed, försvagad hud, hud med tendens till rodnad och många andra behov.
laroche posay höga krav skyddad formula produkt huvud

SKYDDANDE FÖRPACKNINGAR
TOLERANS OCH EFFEKTIVITET

Se mer
Vi använder skyddande förpackningar och endast de mest nödvändiga konserveringsmedlen för att säkra en hög tolerans och effektivitet över tid.