Rekommenderas av över 90 000 dermatologer.


La Roche-Posay och dermatologer:
en unik relation för vård av känslig hud

Img_ La Roche-Posay och dermatologer: en unik relation för vård av känslig hud

La Roche-Posays dermatologiska laboratoriums samarbete med 90 000 dermatologer över hela världen är frukten av att kombinera thermalskt källvatten med fördelar med expertis hos specialister på känslig hud. Det är en verklig gemenskap sprungen ur en fyrtio år lång relation som sträcker sig långt utöver stödet till vården av känslig hud. Att arbeta tillsammans i exklusiva kliniska prövningar som kombinerar dermatologisk expertis, bidra till fortbildning och socialt ansvarsfulla åtgärder ... dag efter dag skapar vi ett bättre liv för personer med känslig hud genom att arbeta hand i hand med dessa hudvårdsspecialister.

Vi förstår behoven och uppfinner lösningar

Våra hudvårdsprodukter är utformade i linje med terapeutiska komplement och syftar till att hjälpa dermatologer att minska doser, förbättra efterlevnaden och även att begränsa vissa kutana biverkningar som orsakas av medicinska behandlingar. Att utveckla formuleringar av detta slag, som är perfekt anpassade till dermatologers behov i fråga om effektivitet, tolerans och kosmetiska egenskaper innebär även att upprätta ett mycket nära samarbete med dem. Detta måste vara på plats i varje steg av utformningen av en hudvårdsprodukt, från att identifiera ett behov till att införa  strikta kliniska prövningar.

v_article_19955_01_NEW.jpg (LP602017)

I möjligheter för kunskapsdelning och diskussion, sammanför våra europeiska och brasilianska vetenskapliga kommittémöten totalt 15 hudläkare från olika länder. För oss utgör dessa diskussioner en möjlighet att bättre förstå behoven hos känslig och patologibenägen hud, liksom de som behandlar den. Ett perfekt exempel på detta möte mellan La Roche-Posays dermatologiska laboratoriums innovativa kraft och vårdpersonalens kunskaper.  Lipikar Baume AP+, är till exempel den perfekta mjukgörande vården för mycket torr till atopibenägen hud som har visat sig vara verksam när det gäller att minska frekvensen av skov hos 1 256 barn i en observationsstudie i tio länder1.

Göra ett åtagande för socialt ansvar tillsammans med dermatologer

v_logo-fondation_LRP.jpg

Fondation La Roche-Posay skapades 1995 och utgör ett konkret bevis på vårt engagemang för dermatologer. Varje år beviljar den stipendier till unga forskare och uppmuntrar till socialt ansvarstagande initiativ som syftar till att förbättra patienters livskvalitet.

Lär dig mer

Vi sätter vår expertis till tjänst för yrkesverksamma

”Allt började för 15 år sedan i Spanien med ett möte mellan ordföranden för det spanska dermatologisällskapet och La Roche-Posays dermatologiska laboratorium” säger Claire Sentenac, internationell medicinsk kommunikationschef på La Roche-Posay. Detta exempellösa samarbete ledde till ”Residents Class”: medicinsk utbildning i syfte att höja yngre dermatologiläkares medvetenhet om uppkomsten av nya behandlingsmetoder och vikten av solskydd.

Initiativet finns nu i 18 länder och har satt tonen för många andra insatser från La Roche-Posay i syfte att stödja dermatologers verksamhet. Påbyggnadsutbildningar, onlineutbildning, vetenskapliga publikationer,  workshoppar i korrigerande makeup, atopiskolor, stöd till ”Euromelanoma”   osv. är alla sätt att arbeta dag efter dag tillsammans med vårdpersonal för att förbättra livet för personer med känslig hud eller som lider av hudåkommor.

Ett nätverk av experter vid vår sida

Dialogen med hudläkare stannar inte vid att föra ut våra hudvårdsprodukter på marknaden: genom regelbunden kontakt med ett stort nätverk av vårdpersonal genom medicinska representanter, samlar vi dag efter dag in information om patienters faktiska erfarenheter av våra produkter. Denna process är oumbärlig för att fördjupa våra kunskaper och utveckla ännu mer effektiva hudvårdsprodukter .

1Observationsstudie på 2 060 barn i tio länder.