#SaveYourSkin

Mycket högt solskydd för dig och dem du håller av
Undersök dina födelsemärken och skydda huden när du befinner dig i solen

Ladda ner ABCDE-metoden

Skydda dig varje dag

v_every_day.jpg

Det är viktigt att använda solskyddsmedel året runt, även i stadsmiljö, för att hålla huden fräsch och vacker. Men du måste välja rätt solskyddsfaktor...

UV-strålar: en fara året om

I motsats till den allmänna uppfattningen bör du inte bara skydda huden mot solens strålar när du är på semester vid havet eller i bergen. Året runt utsätts din hud för UVB- och UVA-strålning och deras respektive skadliga effekter. UVA- och UVB-strålning påverkar huden på olika sätt:

  • UVB-strålarna tränger genom de översta lagren i epidermis och är den största anledningen till brun färg, men också solskador och ännu viktigare – hudcancer
  • UVA-strålarna hindras inte alls eller mycket lite av moln och glas. De tränger djupare ner i huden och kan nå dermis. Bland dem finns långa UVA-strålar. Dessa utgör majoriteten av UVA-strålningen och vi utsätts för dem året om, även i molnigt väder, och de tränger ner inuti dermis där de orsakar bestående skador på huden.

Extrem eller måttlig: vilken är din exponeringsnivå?

Detta beror i huvudsak på vilken typ av solljus huden utsatts för, hur lång tid du vistats i solen och din fototyp:

  • extrem eller långvarig exponering, även kallat ”zenitexponering”, eftersom den inträffar när solen står i zenit och vanligen uppstår vid semestervistelser vid havet eller vid skidåkning. Andra typer av aktiviteter (lunch i solsken, utomhussporter, promenader osv.) kan också orsaka oavsiktlig exponering.
  • daglig exponering motsvarar den tid vi tillbringar varje dag utomhus och inomhus bakom ett fönster.

Bör man bära solskydd hela tiden?

Lösningar för dagligt skydd

För dagligt solskydd mot UVA- och UVB-strålar erbjuder La Roche-Posays dermatologiska laboratorium Anthelios-serien med ett brett utbud av behagliga konsistenser för alla hudtyper för att främja en frekvent användning.

Aquagel SPF 30 ultra-light formula kombinerar:

  • Högt UVA-skydd, även mot långa UVA-strålar för hud som är väl skyddad under hela året.
  • En mjuk, fuktgivande fräsch gel-konsistens, idealisk för dagligt bruk.
  • En icke-fet och osynlig finish.

Användning av solskydd året om förebygger riskerna som på lång sikt förknippas med solen, inklusive förtida åldrande av huden, pigmenteringsstörningar (pigmenteringsmärken, graviditetsmask osv.) och hudcancer.