359993599836002

bakom
våra produkter

Har du någonsin funderat över hur produkter tillverkas och testas? Hur vi väljer och införskaffar ingredienser? Vilken metod vi använder vid produkttestning? Vi på La Roche-Posay har som mål att utveckla högeffektiva och hudvänliga produkter som lämpar sig för känslig hud.
Läs mer om våra strikta testprotokoll, nära samarbeten med medicinska experter och rigorösa val av ingredienser.

  • Ingredienser
  • Tester
  • Förpackningar
V_ARTICLE_SAFETY_MAG_BANNER_MAIN_01 (bzllyOW_wrM)

Hur kan du vara säker på att hudvårdsprodukter verkligen är säkra?

När du väljer hudvårdsprodukter behöver du ingående information om produkterna så att du kan välja de produkter som passar dig. 

På La Roche-Posay fokuserar vi på att skapa produkter för även de allra mest känsliga hudtyperna samt hudtyper med speciella behov. Läs vidare för att se hur vi ser till att våra produkter följer höga standarder för produktutveckling och är bra för dessa hudtyper.

Laboratorietestning på rekonstruerad hud

V_ARTICLE_SAFETY_MAG_BANNER_GALLERY_FULL_01

Vi utför omfattande tester på våra produkter innan de skickas ut på marknaden. Våra team inom forskning och innovation har utvecklat en banbrytande metod. Hur fungerar den? Vi använder en typ av rekonstruerad hud som heter EpiSkin*. Först när vi är nöjda med testresultaten på EpiSkin*, går vi vidare till tester på människor. Utöver att leverera nyskapande teknologi som kan användas för att utföra tester med otrolig precision ger detta oss möjlighet att utesluta irritationsframkallande ämnen på tidiga teststadier.

Kliniska tester på de mest känsliga hudtyper

Därefter följer kliniska tester på produkternas målgrupper som utförs under tillsyn av dermatolog. Som specialist på känslig hud tar La Roche-Posay uttalandet ”testad på känslig hud” mycket allvarligt. Vi utför kliniska tester där alla deltagare har känslig, atopisk eller allergisk hud, allt efter relationen till den testade produkten. Vi genomför även undersökningar för att kontrollera att våra produkter kan användas av personer med de mest känsliga hudtyperna och av patienter som genomgår cancerbehandlingar, för att leverera optimala lösningar för kutana biverkningar med högsta tolerans.

Patchtester

För att testa hypoallergeniciteten hos våra produkter använder vi en teknik som heter "repeated patch testing"**,

La Roche-Posay-regeln: 100 % av produkterna är hypoallergena

Vi testar varje formula noggrant innan den skickas ut på marknaden. Vissa av våra produkter har applicerats fler än 10 000 gånger innan de har hittat sin väg till din badrumshylla! Om en enda deltagare utvecklar en allergisk reaktion under testet ändrar vi formulan i vårt laboratorium.

Kontinuerlig kontroll efter att produkten har kommit ut på marknaden

Vi har ett system för kosmetikövervakning som bidrar till att upprätthålla våra produkters tolerans efter lansering. Detta innebär registrering och noggrann granskning av alla oönskade händelser som rapporteras av användare och/eller läkare. Vi deltar aktivt i att lösa varje enskild händelse och vidtar alla nödvändiga försiktighetsåtgärder för den aktuella produkten och dess ingredienser. Vissa av våra produkter har utvecklats för mer än 20 år sedan och de förbättrar fortfarande folks liv varje dag.

*EpiSkin består av små skivor laboratoriesyntetiserad human hud. Friska humana hudceller (keratinocyter) odlas i petriskålar. EpiSkin är en hälsosam struktur för kosmetiska tester.
**Produkten appliceras under ett slutet (luft- och vattentätt) plåster. Huden undersöks av en dermatolog när plåstret har avlägsnats. Denna process upprepas flera gånger. Huden ska sedan vila i 14 dagar. Då utförs ännu ett patchtest som kontroll.
Huden undersöks på nytt av en dermatolog efter 30 minuter, 24 timmar och 48 timmar.
Detta ger oss möjlighet att kontrollera att testpersonen inte har utvecklat någon allergi mot produkten.

Dela

    Stäng