MICROBIOME 
SCIENCE

VAD ÄR HUDENS MIKROBIOM?

Mikrobiomet är det osynliga ekosystemet av mikroorganismer som lever i och på din hud. Du kanske inte känner till namnet på det men du lever med det varje dag. Det definierar dig och det vet om du har ett husdjur, känner till din kost... Det kan till och med se skillnad på dig och din identiska tvilling! Din huds mikrobiom, som är lika unikt som ditt fingeravtryck, är en spegel av din huds välbefinnande.

microbiome 01
HUD MED TENDENS TILL ATOPI
Överproduktion av stafylokockbakterier
Hud i balans som inte torkar ut
HUD I BALANS
Betyder mindre kliande orsakat av torrhet
 
 

VIKTEN AV BALANSEN I HUDENS
MIKROBIOM

Obalans i mikrobiomet beror på bristande mångfald av de olika bakteriearterna och mikroorganismerna i huden. Denna bristande mångfald har ett samband med hud med tendens till atopi. Genom att återställa mångfalden av de olika bakterierna på huden uppnår man ett mer balanserat mikrobiom, vilket i allmänhet skapar en behagligare hud. Detta mikrobiom fungerar som en naturlig hjälp för att stärka huden och skyddar genom att bilda en osynlig sköld mot angripare utifrån.

BEVISAD EFFEKTIVITET
I KLINISKA STUDIER

/-/media/project/loreal/brand-sites/lrp/emea/nordics/simple-page/landing-page/lipikar-baume-ap-plus-m/laroche-posay-landingpage-lipikar-baume-ap-result3.jpg

MOT KLIANDE

Utvärdering av kliandets intensitet
*45 vuxna med hud med tendens till atopi, 14 dagar, applicerar Lipikar Balm AP+M en eller två gångar dagligen
/-/media/project/loreal/brand-sites/lrp/emea/nordics/simple-page/landing-page/lipikar-baume-ap-plus-m/laroche-posay-landingpage-lipikar-baume-ap-result1.jpg

MINSKAR TORR HUD

Minskar förekomsten av extrem torrhet
* 99 människor (bebisar, barn, vuxna) med hud med tendens till atopi, 8 vecko
/-/media/project/loreal/brand-sites/lrp/emea/nordics/simple-page/landing-page/lipikar-baume-ap-plus-m/laroche-posay-landingpage-lipikar-baume-ap-result2.jpg

LUGNAR HUDEN

Minskar obehag
* Gradering av obehag i huden vid dag 0 och efter 2 dagars användande av LIPIKAR BALM AP+M, 45 personer (vuxna) med hud med tendens till atopi.

EFFEKTIV OCH MED HÖG TOLERANS

Lipikar Balm AP+M har testats under dermatologisk och pediatrisk kontroll på vuxna, barn och spädbarn. Passar även nyfödda.

hälsoeffekt 100
  • 100% var nöjda med nya Balm AP+M*
  • 96%ansåg att den var bättre än deras vanliga produkt
hälsoeffekt 100
  • 100%uppgav att de upplevde en mindre grad av allvarlig torrhet
  • 100% höll med om att huden kändes mindre stram.*
*Klinisk studie med 54 kvinnor i åldern 18–60 år, daglig användning på kropp och ansikte i 28 dagar.
   

LA ROCHE-POSAY REKOMMENDERAR
DIN LIPIKAR-RUTIN

DIN LIPIKAR TRIO

LIPIKAR är en komplett kroppsvårdsserie med både milda rengöringar samt effektiva vårdande produkter för alla typer av känslig hud: från mycket torr och irriterad hud till normal hud hos både barn och vuxna. Utvecklade med minimal antal noggrant utvalda ingredienser för att säkerställa optimal tolerans och hög effektivitet.
Lipikar SYNDET AP+ är en duschgelékräm till nyfödda, spädbarn, barn och vuxna me...
Kolla in
Det NYA LIPIKAR Baume AP+M balanserar hudens mikrobiom. Lugnar, stärker och...
Kolla in