VET DU HUR DU BÄST SKYDDAR DIN HUD?

FÖRSTÅ DE TRE VIKTIGA STEGEN
KOLLA UPP


DINA FÖDELSEMÄRKEN

?? Lär dig mer om födelsemärken ??

SKYDDA DIG SJÄLV OCH DEM DU BRYR DIG OM

Välj en solcreme med högt och bredspektrat UVA- och UVB-skydd.

KOM IHÅG GODA SOLVANOR

Goda solråd för att skydda din hud.

Visste
du att?

laroche posay landningssida räddadinhud 5_Visuel
DE FLESTA FALL AV HUDCANCER KAN BEHANDLAS OM DE UPPTÄCKS I TID.

BRA SKYDD AV HUDEN
BÖRJAR MED FÖREBYGGANDE ÅTGÄRDER

Hjälp dem du bryr dig om med att kontrollera deras födelsemärken

DET ÄR SÅ LÄTT SOM

ABCDE

https://www.laroche-posay.se/-/media/project/loreal/brand-sites/lrp/emea/nordics/simple-page/landing-page/save-your-skin/laroche-posay-landingpage-saveyourskin-7_visuel1.jpg

ASYMMETRY

Födelsemärken med två jämna sidor är ”symmetriska” födelsemärken. Har du asymmetriska födelsemärken som det till höger, rekommenderas det att du går till din läkare eller hudläkare för att få det undersökt.
https://www.laroche-posay.se/-/media/project/loreal/brand-sites/lrp/emea/nordics/simple-page/landing-page/save-your-skin/laroche-posay-landingpage-saveyourskin-7_visuel2.jpg

BORDERS

Ett godartat födelsemärke har jämna och släta kanter till skillnad från ett melanom. Kanterna på ett melanom i tidigt stadie tenderar att vara ojämna. De kan vara vågiga eller taggiga.
https://www.laroche-posay.se/-/media/project/loreal/brand-sites/lrp/emea/nordics/simple-page/landing-page/save-your-skin/laroche-posay-landingpage-saveyourskin-7_visuel3.jpg

COLOR

De flesta godartade födelsemärken har en färg — oftast en brun nyans. Om födelsemärket har olika färger kan det vara en varningssignal. Flera olika nyanser av brunt, mörkbrunt eller svart kan förekomma. Ett melanom kan också bli rött, vitt eller blått.
https://www.laroche-posay.se/-/media/project/loreal/brand-sites/lrp/emea/nordics/simple-page/landing-page/save-your-skin/laroche-posay-landingpage-saveyourskin-7_visuel4.jpg

DIAMETER

Godartade födelsemärken har normalt mindre diameter än potentiellt elakartade. Melanom har vanligtvis större diameter än suddgummit på en penna (6 mm), men kan ibland vara mindre när de upptäcks.
https://www.laroche-posay.se/-/media/project/loreal/brand-sites/lrp/emea/nordics/simple-page/landing-page/save-your-skin/laroche-posay-landingpage-saveyourskin-7_visuel5.jpg

EVOLUTION

Vanliga, godartade födelsemärken ändrar inte sitt utseende över tid. Var uppmärksam när ett födelsemärke börjar utvecklas eller förändras på något sätt. När ett födelsemärke förändras bör du rådfråga en läkare. Varje förändring av storleken, formen, färgen, upphöjningen eller liknande, eller ett nytt tecken som att det blöder, kliar eller bildas en skorpa — Bör det undersökas av en läkare eller dermatolog.

DINA FRÅGOR
VÅRA SVAR

1 quote-marks

Hur kan jag skydda min hud mot solen?

Solexponering av hud som inte är skyddad eller täckt kan bli utsatt för solbränna samt risk för långsiktiga konsekvenser såsom förtidigt åldrande av huden och hudcancer. Vi rekommenderar att söka skugga mellan kl. 11 och kl. 15, använda solhatt, solglasögon och bära täckande kläder. Dessutom rekommenderar vi att använda bredspektrat UVA- och UVB skyddande solcreme, applicera varannan timme på solexponerad hud.


Läs mer

Was this helpful?

1 quote-marks

Vilken är den bästa solcremen till känslig hud?

Den bästa solcremen är den som passar bäst till din hudtyp och behov av solskydd. Välj ett bredspektrumskydd mot UVA- och UVB-strålar som har testats på den mest känsliga huden, till exempel ANTHELIOS-serien från specialistmärket för känslig hud — La Roche-Posay. Vi rekommenderar att välja en solcreme med en hög till mycket hög solskyddsfaktor (SPF) och med bredspektrade solfilter för ett mer komplett skydd mot solens UVA- och UVB-strålar.

ANTHELIOS-serien från La Roche-Posay är utvecklad till känslig hud och har solvård till ansikte och kropp, både för barn och vuxna.
Läs mer

Was this helpful?

1 quote-marks

Hur kan jag skydda min hud mot solen utan solcreme?

Dermatologer rekommenderar solhatt, solglasögon och täckande kläder, samt att man vistas i skuggan när solen är som starkast. Att använda solskydd som ett komplement är nödvändigt i många situationer och bör vara en del av din dagliga rutin och solskyddsstrategi. ANTHELIOS solskydd är testade under dermatologisk kontroll och passar känslig hud.


Läs mer

Was this helpful?

1 quote-marks

Hur kan jag skydda mitt ansikte mot solen?

För att reducera risken för solbränd hud och förtidigt åldrande av huden rekommenderar vi, att använda solcreme till ansiktet varje dag. Ditt ansikte kan vara utsatt för solens strålar året runt och i synnerhet då UVA-strålar tränger igenom både moln och glas.Välj produkter som passar bäst till din hud och ditt behov: känslig och utsatt hud, torr hud, hud med pigmentförändringar eller fet och oren hud.


Läs mer

Was this helpful?