FET OCH OREN HUD

Fet och oren hud kan också ha en tendens till akne (eller "acne vulgaris"), som är ett fett hudtillstånd, där hudens talgkörtlar överproducerar talg. Detta gör att porerna täpps igen med döda hudceller och talg. Ibland slutar processen där, vilket resulterar i pormaskar och finnar. Detta kallas “vanlig akne”. I mer besvärliga fall kan bakterier föröka sig i det infångade talget och orsaka inflammation i huden som resulterar i finnar, vilket kan vara mycket obehagligt för huden.

ORSAKER
TILL FET OCH OREN HUD

En av de främsta orsakerna till oren hud och hud med tendens till akne är hormoner. Hos kvinnor kan hormonella störningar och användning av preventivmedel vara en påverkan på huden. Det finns dock flera andra bidragande faktorer till oren hud, såsom UV-strålar, föroreningar, kost och stress. Eftersom oren hud främst är ett hormonstyrt tillstånd är det vanligast hos tonåringar under puberteten, men det påverkar även ett ökande antal vuxna, särskilt vuxna kvinnor under menstruationscykeln.

VAD KAN MAN GÖRA OM MAN HAR
FET OCH OREN HUD

Vanligtvis kan man reducera orenheter och fet hud med den korrekta hudvården. Vi rekommenderar att man rengör huden två gånger om dagen, och kompletterar med en dagcreme eller serum för fet och oren hud. Om finnar och orenheter påverkar ditt självförtroende är det viktigt att göra något åt saken. Ifall du upplever svårare tecken på oren hud med tendens till akne, rekommenderar vi att du tar kontakt med din läkare eller dermatolog.

Här kan du läsa mer om orsakerna och tecknen på fet och oren hud, samt den rätta hudvården för att hjälpa med det. Du kan till exempel läsa våra artiklar om fet och oren hud hos både tonåringar och vuxna, samt våra råd om vad man kan göra åt pormaskar samt råd om hudrengöring.

VÅRA HÖGA KRAV

 

FÖR PRODUKTUTVECKLING

laroche posay höga krav produkt allergitestad modell närbild

UTVECKLAT MED FOKUS
PÅ TOLERANS

Se mer
Våra produkter är utvecklade med respekt för känslig och intolerant hud.
Dokumenterad effektivitet och tolerans.
laroche posay höga krav skyddad formula produkt huvud

SKYDDANDE FÖRPACKNINGAR
TOLERANS OCH EFFEKTIVITET

Se mer
Vi använder skyddande förpackningar och endast de mest nödvändiga konserveringsämnena för en hög tolerans och effektivitet över tid
laroche posay våra höga krav nödvändig aktiv mängd produkt huvud

BARA DET NÖDVÄNDIGA
I RÄTT AKTIV DOS

Se mer
Våra produkter är utvecklade i samarbete med dermatologer och innehåller endast de mest nödvändiga ingredienserna i rätt aktiv dos.
laroche posay höga krav känslig hud modell bebis

ANPASSAD HUDVÅRD
TILL DE FLESTA BEHOV

Se mer
Vi har produkter som passar till de flesta behov: Känslig hud, fet och oren hud, torr hud, försvagad hud, hud med tendens till rodnad och många andra behov.

LÄS MER OM
FET OCH OREN HUD

placeholder ALLT OM AKNE OCH OREN HUD
Läs mer

KÄRA
LÄSARE

Informationen som visas här är endast avsedd som allmän information och bör aldrig ersätta professionell medicinsk rådgivning. Du bör alltid söka rådgivning från kvalificerade vårdgivare när det gäller medicinska frågor.